Index Vakbarát Hírportál

Franck Ribery a Barcelona játékosa lehet

2009. június 12., péntek 15:05

A Bayern München francia labdarúgójával már előszerződést kötött az idén spanyol bajnokságot, kupát és BL-t is nyert klub, állítja a német Bild. Riberyt ennek ellenére hívja a Real Madrid, a Manchester United és a Chelsea is.

A Real Madrid egy hét alatt megszerezte a brazil Kakát és a portugál Ronaldót. A madridiak a két labdarúgóra összesen 161 millió eurót költöttek, de az új elnök Florentino Perez további sztárjátékosokat ígért a szurkolóknak.

Közéjük tartozik a két spanyol, David Villa a Valenciától (akarja őt a Chelsea és a Manchester United is) és Xabi Alonso (akit nem szívesen engedne el a Liverpool), valamint a francia Ribery is.

Ez utóbbi ügylet meghiúsulni látszik, jelenleg úgy tűnik, a 26 éves támadó a nagy rivális Barcelona futballistája lesz. A német Bild szerint a játékos már előszerződést is aláírt a katalán együtteshez.

A lap szerint Joan Laporta, a Barca elnöke a napokban találkozott a Bayern első emberével, Karl-Heinz Rummeniggével, és beszélgetésük tárgya leginkább Ribéry volt,. Vele már korábban, telefonon beszélt Laporta. (Az eset érdekessége, hogy áprilisban a bacelonai atyaúristen úgy nyilatkozott, letett a francia leigazolásáról, fontosabbnak tartja a klubok jó viszonyát.)

A játékost a Barcelona idei kiemelkedő sikerei mellett többek között az is Spanyolországba csábítja, hogy elege van a németországi éghajlatból és a sok esőből, ezért már korábban kizárta, hogy Angliába szerződjön.(Pedig hívja őt a Manchester United és a Chelsea is.)

Szintén fontos érvnek tűnik, hogy a csapatban két francia is játszik, Henry és Abidal személyében. Mindketten jó barátai Riberynek, utóbbi hosszú ideje csalogatja a katalánokhoz válogatottbeli csapattársát.

Uli Hoeness, a müncheniek menedzsere az ügyről annyit mondott, a tárgyalások 60 millió euróról indulhatnak. A Barcelona a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében éppen a Bayernt verte ki, a hazai 4-0- után Münchenben 1-1-et ért el. A hazaiak gólját Ribery szerezte.

Még egy müncheni Barcelonában?

Ribery mellett egy másik Bayern-játékos is Barcelonába szerződhet, ugyanis ha Samuel Eto’o a Manchester Cityhez megy, új csatárt is szeretnének venni. Az első számú célpont a svéd Ibrahimovic az Interből, de ha az ő szerződtetése nem jön össze, az olasz Luca Toni is képbe kerülhet. Toni Ribery legjobb barátja a müncheni csapatban.

Rovatok