Index Vakbarát Hírportál

Arsavin a legjobb, Sevcsenko a legrosszabb

2009. június 13., szombat 13:14

A 2008/09-es futballszezon legjobb igazolása a Zenitből az Arsenalhoz szerződött Andrej Arsavin volt, aki szoros csatában győzte le a barcelonai jobbhátvédet, Dani Alvest. A legrosszabbak között tarolt Andrij Sevcsenko, a Milan gól nélküli csatára majdnem kétszer annyi szavazatot kapott olvasóinktól, mint a 2. Ronaldinho.

A két legnagyobb név tarolt a legjobb igazolások listáján. A leginkább szem előtt levő csapatok játékosai - Andrej Arsavin és Dani Alves - szoros küzdelmet vívtak az első helyért, végül az orosz nyert. A brazil jobbhátvéd mintegy 150 szavazattal maradt le, őt harmadannyi szavazattal a Bordeaux-t francia bajnoki címig vezető Y. Gourcuff követte a harmadik helyen.

Az európai topligák gólkirályát, Misimovicot néhány szavazattal előzte a Genoa argentin csatára, Milito, aki ha hasonló szezont produkál, talán jobban szerepel majd jövőre, hiszen az Interben figyelni fognak rá, mint a genovaiaknál. Gilardino erőfeszítéseit nem méltányolták szavazóink, a Fiorentinánál újjászületett center az egyetlen a listán, aki 100 szavazatot sem kapott.

Arsavin sikerét minden bizonnyal leglátványosabb tettének, a Liverpoolnak vágott négyesnek köszönheti, hiszen egyrészt keveset játszott (csak 12 bajnokin lépett pályára), másrészt az Arsenalnak sem volt különösebben jó éve. Miközben Dani Alves triplázott a Barcelonával, mindent megnyert, eltiltások miatt mindössze négy bajnokiról hiányzott, és – annak ellenére, hogy Maicon személyében komoly vetélytársa van – közben állandó kezdő a brazil válogatottban is.

A legrosszabb igazolások közül is magasan a legrosszabbnak Andrij Sevcsenkót látták olvasóink, az aranylabdás ukrán csatár csaknem kétszer annyit kapott, mint a második Ronaldinho. Mindkettőjüktől többet vártak a Milannál (ahogy a listáról épphogy lemaradó Flaminitől is), ennek ellenére meglepetés, hogy az Olaszországban Arany Szemetessel díjazott Quaresmára mindketten komolyat vertek.

A portugál mögött a 4. helyre volt jó az egyik leglátványosabban megbukott mutatvány, amit Robbie Keane vezetett elő Liverpoolban töltött fél éve alatt. Az ír csatár két barcelonait előzött meg simán, a katalánoktól távozó Deco kevéssel kapott többet a hozzájuk érkező Hlebnél.

Rovatok