Index Vakbarát Hírportál

Öt góllal búcsúzott az FTC az NB II.-től

2009. június 13., szombat 21:15

Lejátszotta utolsó meccsét az NB II.-ben a Ferencváros. a Keleti csoport bajnoka a Vecsést győzte le 5-1-re. A klub három év után tér vissza az élvonalba.

Ferenczi István mesterhármasával, Lipcsei Péter három gólpasszával és a búcsúzó Szkukalek Igor szabadrúgásgóljával 5-1-re győzte le a Vecsést a Ferencváros az NB II. Keleti csoportjának utolsó fordulójában.

Húsz perccel a vége előtt még 1-1-re állt a találkozó, de az FTC öt perc alatt három gólt lőtt. A vendégek edzője, Détári Lajos nem bírta nézni a szenvedést, előbb a pályát, majd a stadiont is elhagyta. A háromgólos Ferenczi 39 találattal fejezte be az NB II.-t.

Legalább egy évig ez volt a Ferencváros utolsó NB II.-es meccse. A klubot 2006-ban sorolták vissza a másodosztályba, miután nem kapta meg az NB I.-es induláshoz szükséges licencet. Utóbb kiderült, az MLSZ licencadó testülete jogszerűtlenül zárta ki a zöld-fehéreket, erről másodfokú, jogerős bírósági ítélet született. Az FTC egyébként is története legnehezebb időszakát élte, első nekifutásra óriási meglepetésre nem sikerült visszajutnia az élvonalba, Nyíregyháza lehajrázta a Gellei Imre, majd Zoran Kuntics edzette csapatot.

Másodjára sem jött össze a feljutás, úgy sem, hogy időközben a Sheffield United tulajdonosa, Kevin McCabe vásárolta meg a klubot. Egy éve nemcsak a bajnok Kecskemét, a Szolnok is megelőzte a csapatot. A következő szezonban magyar, illetve külföldi játékosok sorával erősített az FTC, és néhány megingást leszámítva magabiztosan jutott vissza az első osztályba.

Rovatok