Index Vakbarát Hírportál

Az MU megtalálta az új C. Ronaldót

2009. június 24., szerda 11:04

A 18 éves brazil Douglas Costa a portugál, Ronaldinho és Giggs keveréke, a Gremio 23 millió euróra tartja. Ferguson évek óta figyeli, nyáron megszerezheti.

Rátalálhatott a Real Madridhoz igazoló Cristiano Ronaldo utódjára a Manchester United: Douglas Costa, a Gremio Porto Alegre szélsője nagyon emlékeztet a világ legdrágább futballistájára. De nemcsak rá, tehetsége alapján úgy tűnik, megvan benne Ronaldinho lendülete és robbanékonysága is, csak ő ballábas, mint Ryan Giggs.

A United dél-amerikai megfigyelője, John Calvert-Toulmin már tavaly javasolta Sir Alex Fergusonnak a leigazolását, de a menedzser várt egy évet, valószínűleg azért, hogy lássa, mire képes a brazil felnőtt bajnokságban. 16 meccse van a Gremióban, februárban az U20-as válogatottal világbajnok lett, a tornán három gólt szerzett.

Klubja állítólag 21 millió fontra, 23 millió euróra tartja a 18 éves reménységet, az összeget Ferguson ki is fizetheti a The Times szerint. A trénernek bejönnek a fiatal brazilok, Anderson, Rafael és Fabio da Silva, valamint Rodrigo Possebon tinédzserként került Manchesterbe, és nem okozott csalódást.

”Beszélgettünk már az átigazolásáról, szerintem a United megadná, amire Douglasnek szüksége van, csak azért is, mert fél év múlva, a brazil bajnokság végén kétszer ennyit fog érni” – jósolta a játékos menedzsere, Cesar Bottega.

Douglas Costa gyors, szemtelen, mint C. Ronaldo, tud az övéhez hasonló szabadrúgást lőni, de olyat is, mint Ronaldinho. Ráadásul képes úgy cselezni, mint brazil elődje legjobb napjain. Az MU-nak igyekeznie kell, mert a Real és az Inter is figyeli.

Rovatok