Index Vakbarát Hírportál

Király Gábor divatdiktátor Münchenben

2009. július 5., vasárnap 00:04

A 33 éves magyar kapus, Király Gábor divatot, futballkultúrát teremtett Münchenben, erről számol be az egyik német bulvárlap. Az 1860 München szeretne visszajutni az élvonalba, Királyt is ezért szerződtették.

Épp egy hónapja szerződött a német másodosztályban szereplő 1860 Münchenhez a magyar válogatottban hetvenszer szereplő Király Gábor. A szurkolók azonnal a kegyeikbe fogadták, egyértelműen a felemelkedést látják benne, illetve, hogy ő lehet az egyik fontos ember ahhoz, hogy a csapat ismét az élvonalbeli legyen.

„Kisebb hullámvölgyben voltam, amikor ide érkeztem, de az első naptól kezdve érzem az emberek szeretetét, kedvességét” – idézi a német Bild a kapust.

Az érkezése a szurkolókat vásárlásra ösztönözte, hiszen jól emlékeztek még a Hertha BSC-ben viselt szürke melegítő alsójára. Stefan Bartsch, az egyik ajándéktárgyakat árusító volt vezetője azt mondta, nagy az érdeklődés a nadrágok iránt. „Ha ilyen mértékben keresik itt nálunk, feltétlenül fel fogjuk a hivatalos termékek közé venni” – jelentette ki.

„Ez az én márkavédjegyem” – állította Király, aki Angliában nem hordhatta kedvenc nadrágját.

„Amikor télen a Leverkusenhez szerződtem, és korábbi csapatomnál, Berlinben játszottunk, láttam, hogy a vendégszektorban egy csomóan magukra vették. Felemelő érzés volt, kár tagadni, pedig végig a kispadon ültem. Természetesen örömteli, ha a szurkolók utánoznak, de én a kapuban, labdák hárításával szeretnék kitűnni” – összegzett a szombathelyi születésű kapus.

Király a Herthában hét szezont húzott le, onnan az angol Crystal Palace-hoz került, ott is a közönség kedvence lett, kölcsönben szerepelt a West Ham Unitednél, az Aston Villának is eladták egy hónapra, amikor kidőltek a birminghami egyesület kapusai. Viccesen megjegyezte, ő egy jollyjoker a ligában.

A Burnley 2007-ben igazolta le, kezdetben állandó kezdő volt, később mellőzték, megalázó helyzetbe került, állítólag túl magas volt a fizetése, és azt szerették volna elérni a nyáron az első osztályba kerülő klub vezetői, hogy önként távozzon. Nem tette, így kerültjanuár végén a Leverkusenhez, onnan pedig a bajor városba.

Rovatok