Index Vakbarát Hírportál

Veron Libertadorest nyert Argentínának

2009. július 16., csütörtök 12:49

A hazai 0-0 után a Cruzeiro otthonában harcolta ki a Libertadores Kupa-győzelmet az Estudiantes, Juan Sebastian Veron vezérletével 2-1-re győzött a csapat Belo Horizontéban. Az Estudiantes 39 év után lett Dél-Amerika legjobb klubcsapata, 1970-ben még Veron apja játszott a csapatban.

Az Estudiantes nyerte az 50. Libertadores Kupát, Dél-Amerika bajnokaként Juan Sebastion Veron csapata képviseli majd a kontinenst a klubvilágbajnokságon. Az argentinok 39 év után nyerték meg a kupát, a 60-as évek végén Veron édesapja, Juan Ramon vezette győzelemre a csapatot, most pedig az egykori manchesteri játékos irányításával okozták a Cruzeiro idei első hazai vereségét.

A feszült hangulatú, rugdosódással, alattomos faultokkal gazdagon ellátott meccsen a brazilok szereztek vezetést, de az Estudiantes azonnal válaszolt, majd a 73. percben győztes gólt is begyötörte az idei szezonban a Mineirao stadionban 6-0-ra álló Cruzeiro kapujába. Veron csapata mindkét góljában részt vállalt, a 78. percben szabadrúgásból majdnem maga is betalált.

A mérkőzés legjobbja egy lökdösődés miatt egy sárgát is begyűjtött még az első félidőben. „Teljes szívvel kellett harcolnunk, hogy nyerjünk – mondta Veron a lefújás után, majd a nevét skandáló háromezer argentin szurkolónak köszönte meg a biztatást. – Hihetetlen érzés volt.”

Az első mérkőzés 0-0-s végeredménye után esélyesnek számított a Cruzeiro, hiszen az idei sorozatban már legyőzte egyszer az Estudiantest (3-0), amely sikerével a harmadik argentin csapat, ami nyerni tudott a Mineiraóban.

Argentína 22. Libertadores Kupa-győzelmét szerezte, az örökranglistán Brazília második 13 győzelemmel. Ez volt a 12. brazil–argentin döntő és a 9. argentin győzelem.

Rovatok