Index Vakbarát Hírportál

40 milliót és Eto'o-t adja Zlatanért a Barca

Jövés-menés a nemzetközi futballban 3.

2009. július 17., péntek 12:33

Az Inter és a Barcelona összesen négy játékost mozgat, a milánóiak Eto'o mellett kölcsönveszik a fehérorosz Hlebet, az Intertől Ibrahimovic előtt a brazil balhátvéd, Maxwell érkezett Barcelonába 4,5 millió euróért. A Milan tovább keresi azt a csatárt, akit meg is tud fizetni, kiárusítana a Roma.

A spanyol sajtó tényként közli, hogy Zlatan Ibrahimovic és Samuel Eto’o klubot cserélnek. A kameruni csatár mellett 40 millió eurót kap az Inter, és az ügylet résztvevője lett a Barcelonában kevés lehetőséget kapó Alekszandr Hleb is, aki egy kölcsönszerződés keretében költözhet a zsinórban négy olasz bajnoki címet szerző Interhez. A brazil balhátvéd, Maxwell az ügyleten kívül igazolt Milánóból Barcelonába, az ára 4,5 millió euró volt.

A transzfert még nem véglegesítették, ennek oka, hogy Ibrahimovic jelenlegi fizetésénél kevesebbet keresne Barcelonában (az Inter 14 milliót adott volna neki egy évre), hogy ne legyenek feszültségek a csapaton belül, hiszen ennyit még Lionel Messi sem keres. Az anyagiak a másik oldalon is gondot okozhatnak, Eto’o 13 milliót szeretne öt évre, amivel a Serie A legjobban kereső játékosa lenne.

Ibrahimovic már a bajnoki cím ünneplése közben kijelentette, mindent megnyert Olaszországban, amit csak lehetett, sejteni lehetett, hogy őt nehéz lesz megtartani. A Barcelona tavaly nagyon el akarta adni Eto’o-t, de a kameruni maradt, és fantasztikus idényt produkált. Vele az volt a gond, hogy kevés olyan csapat akadt, amelyet a csatár is elég jónak talált, és hajlandó lett volna teljesíteni szerénytelen követeléseit.

Az Inter időközben megszerezte a Bayern középhátvédjét, Luciót. A 31 éves brazil érkezésekor kijelentette, nagy álma vált valóra azzal, hogy Zlatan Ibrahimoviccsal egy csapatban szerepelhet. Lucio leigazolásával biztossá vált, hogy az Inter nem tudott megegyezni a Chelsea-vel Ricardo Carvalho áráról, Deco ügye változatlanul a levegőben lóg, Ibrahimovic távozásával ugyanis mindenképpen szükség lesz jól passzoló középpályásra.

A Milan előbb Edin Dzekóról, majd Emanuel Adebayorról csúszott le, előbbi maradt a Wolfsburgban, utóbbit pedig a csatárokat habzsoló Manchester City vette meg, bár a játékos 170 ezer fontos heti fizetési igényére nemet mondtak. A Milan most a sevillai Luis Fabianót támadja, de hiába szeretne a brazil csatár is Milánóba költözni, a spóroló klubnál nem hajlandók 17 millió fontot fizetni érte.

Képben van a Milannál a brazil Mancini is, aki egy rettenetes szezonon van túl az Inter padján, de hallani lehetett Peter Crouch, vagy a Juventustól elvágyódó David Trezeguet érkezéséről is.

A Roma továbbra is kiárusít, Daniele De Rossin és Tottin kívül mindenki szabad préda a fővárosiak keretében, de Mirko Vucsinics nem akar Angliába szerződni (pedig a Chelsea 20 millió fontot sem sajnálna érte), Alberto Aquillaniért pedig nagyon sokat kér a Roma – különösen annak fényében, hogy az Eb óta alig játszott tétmeccset. Del Piero meghosszabbította szerződését a Juventusnál.

Rovatok