Index Vakbarát Hírportál

Bombagólok Beckham visszatérésén

2009. július 17., péntek 15:36

Sikerrel tért vissza az amerikai bajnokságba a középpályás: átlagosan játszott, de az LA Galaxy 3-1-re nyert idegenben. A nézők kifütyülték, de edzője elégedett vele, társai csodás gólokat rúgtak.

Bő nyolc hónap után újra az amerikai futball-ligában játszott David Beckham: milanos kiruccanása után nem fogadták örömmel a szurkolók. Csapata, az LA Galaxy New York-ban szerepelt a Red Bull ellen, a telegraph beszámolója szerint minden labdaérintését fütyülték.

Nem volt nagy meccse, de a Galaxy a tudósítások szerint most játszott legjobban idén, 3-1-re győzött, mindhárom gólt az első félidőben szerezte, a szünetre 3-0-s vezetéssel elintézte ellenfelét.

Ráadásul csodálatos gólokkal: Alecko Eskandarian a 3., Landon Donovan a 31. percben lőtt távolról nagy kapásgólt, Eddie Lewis a 45.-ben a tizenhatos széléről. Talán Eskandariané volt a legszebb, előtte esernyőcselt csinált.

Beckham irányító középpályás volt, a 70. percben cserélte le Bruce Arena edző.

”Várható volt a fütty, de néha jót tesz, inspirál, főleg ha így játszunk, mint ma” – idézte Beckhamet a Telegraph.

Trénere elégedett volt vele: ”A körülményeket nézve nagyszerű meccse volt, félidőben 60 percig akartam szerepeltetni, de ő 65-ot, majd 70-et mondott. Példás a hozzáállása, remeküll illeszkedett a csapatba”.

Beckhamet azért kritizálta a közönség és korábban társa, Landon Donovan is, mert télen a Milan kedvéért elhagyta a Galaxyt.

Az olaszokkal játszott legutóbb tétmeccset, még május 31-én, azóta nyaralt és pihent. Múlt héten tért vissza az Egyesült Államokba, de biztosan nem marad novembernél tovább, amikor kiugorhat 2012-ig élő szerződéséből.

Célja a vb-részvétel, válogatottbeli edzője, Fabio Capello megmondta, csak nívós bajnokságból fogja meghívni, ha ott rendszeresen pályára lép. Beckham szeretne a Milanba visszamenni, de ha nem jön össze, szívesen szerepelne újra a Premier League-ben.

Rovatok