Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo először játszott a Realban

2009. július 21., kedd 22:51 | aznap frissítve

1-0-ra nyert edzőmeccsen a Real Madrid Írországban, a Shamrock Rovers elleni találkozó Cristiano Ronaldo és Karim Benzema első szereplése volt új csapatában. A francia rúgta a győztes gólt.

Bemutatkozott hétfőn a Real Madridban Cristiano Ronaldo és a klub egy másik új igazolása, Karim Benzema a Shamrock Rovers elleni edzőmeccsen, Írországban.

A világ legdrágább futballistája visszafogott volt, szélsőként nem került helyzetbe, a goal.com mindössze két szabadrúgását jegyezte föl, azokat is az égbe lőtte.

”Jó csapattal játszottunk, élveztem a játékot, de még nem vagyok száz százalékos, igyekszem a szezon startjára formába jönni. Keményen edzettem egész héten, jó volt játszani kicsit” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Félidőben cserélték le a portugált, a francia épp akkor állt be, hamar el is találta a kapufát távolról. A Real nem játszott jól, de náluk volt a labda, számítani lehetett a gólra, amit a 87. percben szerzett Benzema a balhátvéd Gabriel Heinze csodás passzából. Az ívelésnél talán csak a csatár átvetele volt szebb, majd higgadtan a sarokba gurított.

11 ezer néző volt a stadionban, amit csak a Real fogadására bővítettek ki, rengeteg helyi drukker jött, hogy lássa a világ egyik legjobbját. ”Nem, az áram nem foglalkoztat, laza gyerek vagyok. Igyekszem csak a munkámra koncentrálni, azért vagyok itt, hogy annyi címet nyerjünk, mint Manchesterben, vagy még többet” – mondta C. Ronaldo.

A Madrid 1-0-ra nyerte első felkészülési mérkőzését, Manuel Pellegrini edző kezdőcsapata ez volt: Dudek – M. Torres, Pepe, Metzelder, Marcelo – C. Ronaldo, Gago, L. Diarra, Guti – Higuain, Raúl.

A klub hamarosan észak-amerikai túrára indul, augusztus elején Torontóban és Washingtonban szerepel a helyi csapatok ellen.

Rovatok