Index Vakbarát Hírportál

Magyar kamasszal nyert kupát a Werder

2009. július 21., kedd 10:21

A Werder Bremen Wolfsburgban győzte le a Bundesliga-bajnok hazaiakat, a 2-1-es győzelem utolsó 30 percében veszélyes játékkal mutatkozott be tétmeccsen a brémaiaknál Futács Márkó. A 19 éves csatár a Wolfsburg ellen egy lesgólt szerzett, két hete egy edzőmeccsen már volt eredményes.

Német Szuperkupa-győzelemmel kezdte pályafutását a Werder Bremen felnőtt csapatában Futács Márkó. Az egykori ferencvárosi csatár a 60. percben állt be a Wolfsburggal játszott meccsen, amit idegenben nyert meg a Bremen 2-1-re.

Az alacsony színvonalú döntőben Mertesacker gólját Grafite egyenlítette ki, aki egy szöglet után kivágott labdával vágtatott át a pályán, jelezve, hogy tőle akár kezdődhetne a szezon. A brémaiak Fritz góljával nyertek, Frings még egy büntetőt is kihagyott, amelynek kiharcolásában részt vett Futács is: egy beadásra együtt érkeztek Sanogóval, a fejest a gólvonalon csak kézzel tudta védeni Beier, aki azonnal piros lapot kapott.

Futács szerzett egy lesgólt, és előtte volt egy szép cselt követő veszélyes lövése is. A kiváló felépítésű, 196 cm magas magyar támadó végigjárta az utat az ificsapattól a felnőttekig, tavasszal már a tartalékok között szerepelt, a nyári felkészülést pedig az első kerettel kezdte meg.

A 19 éves csatár 2006-ban a Nancy ificsapatában 21 meccsen 18 gólt szerzett, innen igazolta le a Werder Bremen, ahol július 10-én a Germanie Leer legyőzésékor már gólt is szerzett. A bolíviai Moreno formáját látva nem lenne meglepetés, ha egyre több szerepet kapna.

„Marko fiatal, tehetséges játékos, akit már hosszú ideje figyelünk. A lehetőség most elérkezett, bemutatkozhatott, de ez csak az első lépés volt. Reménykedünk benne, hogy hasonló ütemben és sikeresen fejlődik” – mondta róla Klaus Allofs, a Werder igazgatója.

Rovatok