Index Vakbarát Hírportál

Beckham bombagólt lőtt a Barcelonának

2009. augusztus 2., vasárnap 15:54

A spanyol csapat tartalékosan is jobb volt a Galaxynál, a Barcelona 2-1-re nyerte a Los Angeles-i edzőmeccset.

Az Egyesült Államokban túrázó Barcelona felkészülési mérkőzésen 2-1-re nyert a Los Angeles Galaxy ellen, az 1994-es világbajnoki döntő helyszínén rendezett találkozóra a Los Angeles-i Rose Bowl Stadionban 94 000 ember volt kíváncsi.

A spanyol csapat nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, de így is irányította a játékot. Bő tíz perc után a vezetést is megszerezték, Pedro Rodríguez egy kipattanó labdát közelről lőtt a hálóba.

A hazaiak a 44. percben egyenlítettek, David Beckham – akinek játéka hátsérülése miatt a találkozó előtt még kérdéses volt – pazar mozdulattal csavart egy szabadrúgást 24 méterről a jobb felső sarokba.

A gól után nem csak a csapattársak, de a szurkolók is ünnepelték az angol válogatott labdarúgót, pedig alig egy hónapja tüntettek ellene, egyértelműen tudtára adták, nem szívesen látják őt a Galaxynál.

A kiegyenlített második félidőben gólt csak a Barcelona szerzett: a 66. percben Busquets remek kiugratása után Jeffrennek csak a kapus mellett kellett elgurítani a labdát.

Eredmény:

LA Galaxy–Barcelona 1–2 (1-1)
Gólszerzők: Beckham (44.), ill. Pedro Rodríguez (11.), Jeffren (66.)


Rovatok