Index Vakbarát Hírportál

Meccsen cserélt nadrádot, kiállították

2009. augusztus 4., kedd 14:00 | aznap frissítve

A Nautico brazil védője bajnoki meccs közben cserélte le kényelmetlen rövidnadrágját, a negyedik bíró jelezte, a játékvezető második sárgával kiállította.

A brazil futballbajnokság legutóbbi fordulójában a Flemengo 1-1-es döntetlent játszott a Náuticóval, a legérdekesebb jelenet Vágner Silva kiállítása volt. A vendégvédő az 59. percben azért kapta második sárga, illetve hozzá járó piros lapját, mert nadrágot cserélt.

A kezdés óta rajta lévőt ledobta, másikat vett fel, az oldalvonal mellett, még bőven a pályán. Senkit nem botránkoztatott meg, biciklis nadrág is volt rajta, a játékvezető mégis megbüntette.

A szabályok szerint akkor jár kártyás figyelmeztetés, ha engedély nélkül elhagyja a pályát, vagy ellenfele, illetve a játékvezetők felé dob bármit. Silva a pályán váltott gatyát, a levetettet ledobta, látszólag nem célzott vele senkit, de a bíró kollégája jelzésére valószínűleg másképp ítélte meg.

A vendégek az első félidő közepén szereztek vezetést, a hazaiak a lefújás előtt nem sokkal tudtak egyenlíteni, pedig a Náutico az utolsó félórában tíz emberrel játszott.

A Flamenco csak 9. tizenhat forduló után, a Náutico utolsó előtti, a 19. helyen áll.

Rovatok