Index Vakbarát Hírportál

Herczeg András: Csak az Olympiakoszt ne

2009. augusztus 6., csütörtök 19:40

A Debrecennek már csak egy selejtezőkört kell mennie a BL-főtáblához, az edző szerint nehezek az ellenfelek, a görögöket mindenképp elkerülné.

A Debrecennek nem kellett játékával lenyűgöznie szurkolóit ahhoz, hogy továbbjusson a közepesen gyenge észt Levadia Tallinn ellen, a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében a játék valóban mellékes volt.

A tét – amely az érintettek nyilatkozatai szerint az első félidőben lehetetlenné tette a magyar bajnok folyamatos játékát – ezúttal nem csak a hihetetlen bravúrnak számító BL-főtáblás szereplés lehetősége volt, hanem anyagi is: továbbjutásával a Debrecen már közel 2,5 millió eurót keresett idei szereplésével.

A Levadia kiverésével a mintegy 670 millió forint mellett a DVSC azt is bebiztosította, hogy kupaszereplése akkor se érjen véget, ha a következő körben nem sikerül a bravúr, ekkor az Európa Liga csoportkörébe jutna.

„Az első félidőben az óriási tét miatt görcsösek voltunk, erre számítani is lehetett – értékelt Herczeg András vezetőedző. – Már ekkor is nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, és a második félidőre nagyot javultunk, folyamatosabb lett a játékunk, több támadást végig tudtunk vinni, szerencsére az egyik ilyenből betaláltunk.”

A Debrecen öt, verhetőnek tűnő ellenfél közül kap egyet a pénteki sorsoláson, ha kiveri, hozzáfér az igazán nagy pénzhez, amit a 32-es főtábla jelent.

Jöhet az Olympiakosz, a Kobenhavn, a Maccabi Haifa, a Levszik Szófia vagy az FC Zurich. Herczeg nem állított fel sorrendet, de az Indexnek elárulta, a görögöket jó lenne elkerülni.

"A szóba jöhető csapatok mindegyike komoly, nehéz ellenfél. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, nem imádkozni a minél jobb sorsolásért. Helyt akarunk állni, mindegy, melyiket kapjuk."

A csapatkapitány Kiss Zoltán a szerdai továbbjutás után annyit mondott: "Megpróbálunk továbbjutni a következő körben is, bárki jön.”

A riválist péntek délben húzzák ki, Nyonban.

Rovatok