Index Vakbarát Hírportál

Antonio Valencia feledteti C. Ronaldót

2009. augusztus 6., csütörtök 15:15 | aznap frissítve

A portugál világsztár helyére szerződtetett ecuadori két tökéletes beadással jelezte, Ronaldo távozása után is lesz szélsőjátéka a Manchester Unitednek. A Barcelona nagyon megverte a Seattle Sounderst, a katalánok jó formában kezdik az idényt. Gulácsi 12 percet kapott az Oslóban nyerő Liverpoolban.

Cristiano Ronaldo eladása után a legnagyobb kérdés a MU szélsőjátéka lett, ezért lehetett különösen megnyugtató a Valenciával játszott barátságos mérkőzés, ahol két jobb oldalról érkező Antonio Valencia-beadás után elért góllal nyert a United.

Az ecuadori szélső bemutatkozása az Old Traffordon nem is sikerülhetett volna jobban, különösen a Wayne Rooney fejére illesztett beadás volt mestermunka, de a fiatal Tom Cleverley gólja előtt is Valencia tette középre a labdát.

„Nagyon tetszik, amit eddig mutat nálunk. Erős, gyors játékos, aki felnőtt a feladathoz, nagy erősségünk lesz” – mondta róla a MU honlapján Alex Ferguson.

A Barcelona nagyon simán döngölte a Qwest Field gyepébe a Seattle Sounderst. Az első félidőben közel legerősebb csapatával kiálló Barca Lionel Messi góljaival 2-0-ra ment a félidőben úgy, hogy 45 perc alatt 15-ször találta el a kaput. Az argentin egészen lazán lőtt egyet távolról, egyet közelről.

A második játékrészben lehetőséget kaptak a keret fiataljai, akik - Jeffren és Pedro - két további gólt szereztek, a katalánok honlapja megállapítja, kiváló formában kezdi majd a szezont a csapat.

A Liverpool Oslóban mutatta be idei európai idegenbeli mezét, a hófehérben pompázó csapat kiegyenlített meccsen 2-0-ra győzött. Rafael Benitez a teljes keretnek lehetőséget adott, Németh Krisztián ezúttal nem volt ott, de Gulácsi Péter az utolsó 12 percben beállhatott a Liverpool kapujába. A gólokat Andrij Voronyin és David Ngog szerezték.

Rovatok