Index Vakbarát Hírportál

Egyre-másra lődözték a gólokat a légiósok

2009. augusztus 10., hétfő 16:27

Jó eredményet produkáltak a magyar idegenlégiósok a hét végén. Dzsudzsák Balázs, Kovács Péter, Pusztai Olivér, Sebők József, Tímár Krisztián és Tőzsér Dániel is gólt lőtt. Csizmadia Csaba, Hajnal Tamás, Vanczák Vilmos és Waltner Róbert gólpasszt adott.

A holland bajnokság második fordulója után is nyeretlen a PSV, a Twentével is döntetlent ért el a két évvel ezelőtti bajnok. A találkozó pozitívuma, hogy Dzsudzsák Balázs megszerezte első gólját. Az első félidő 25. percében az ő találatával egyenlített a PSV. Egy remek csel után 18 méterről bombázott kapura, a labda a kapus keze mellett vágódott be. A NEC Babossal a kapuban nyert 4-1-re, a NAC Breda és a Roda is döntetlent játszott, Fehér Csaba (NAC), illetve Bodor Boldizsár (Roda) is végigjátszotta a meccset.

Belgiumban a Racing Genk a Zulte Waregem otthonából hozta el az egyik pontot. A meccs hőse Tőzsér Dániel volt, két gólt lőtt. A 11. percben szabadrúgásból szerzett vezetést a Genk. A 25 méteres lövésnél a szétugró sorfalon keresztül bombázta el a magyar középpályás a labdát. A 77. percben 11-esből egyenlítette ki Tőzsér az addigra már 2-1-es vezetésre álló Zulte Waregem előnyét. A genkiek másik magyarja, Tóth Balázs is a pályán volt, a Racing a 31. perctől emberhátrányban játszott.

Kovács Péter egy sokak által vitatott gólt lőtt a norvég kupában, míg Tímár Krisztián az angol Championship első fordulójában rögtön góllal nyitott. Ezúttal nem fejjel, hanem egy szöglet után berobbanva, három méterről lábbal volt eredményes. Az 5. percben az ő góljával vezetett Plymouth, amely a végén 1-1-es döntetlent játszott a Crystal Palace otthonában. Az angol második vonalban Priskin Tamás a 67. percben állt be új csapatába, de nem tudott segíteni. Az Ipswich idegenben kapott ki a Coventrytől. Kádár Tamás végig a Newcastle kispadján ült, csapata 1-1-et ért el Birminghamben, a West Bromwichcsal.

Pusztai Olivér is betalált, csapata, a Kärnten mégsem tudta megtartani a magyar védő által kiharcolt előnyt. Pusztai a 7. percben, szögletből fejelt pompás mozdulattal a Sturm Graz kapujába. Hiába dolgozott ki a gól után számtalan helyzetet a klagenfurti csapat, a Sturm a második félidő utolsó félórájában megfordította a meccset, és 3-1-re nyert. Az Austria Wienben Sáfár Szabolcs kezdő volt, a bécsiek 2-1-re győzték le az újonc Wiener Neustadtot. Waltner Róbert, a Mattersburg játékosa gólpasszt adott. Szépséghiba, hogy csapata otthon kapott ki 3-2-re a Salzburgtól, ráadásul Waltnert a 83. percben kiállították.

Horvátországban a forduló meglepetését a Slaven Belupo okozta azzal, hogy legyőzte otthon a Hajduk Splitet. A kaproncai gárda egyenlítő góljánál Csizmadia Csaba adta a gólpasszt. Szlovéniában Sebők József és Koplárovics Béla is kezdett a Drava Ptujt 3-1-re legyőző Nafta Lendavában. Sebők lőtte a mindent eldöntő harmadik gólt. Hajnal Tamás a Dortmund győztes gólját készítette elő, Vanczák Vilmos a svájci bajnokságban jegyzett gólpasszt. Az FC Sion az 55. percben szerzett vezető gólt az FC Aarauval szemben. A vendégek a lefújás előtti pillanatban, a 93. percben egyenlítettek.

Rovatok