Index Vakbarát Hírportál

Koeman: Élvezzük a közönség szeretetét

2009. augusztus 11., kedd 10:18

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai örülnek, hogy újra együtt lehetnek, várják a Románia elleni, szerda esti mérkőzést, de tudják, a szeptemberi selejtezők a legfontosabbak. Erwin Koeman szövetségi kapitány jó felkészülési lehetőségnek tartja az összecsapást, a románokat a portugálokhoz hasonlítja.

„Számomra nincs különbség a mérkőzések között, mindegyikre ugyanúgy megyek ki – mondta a telki edzőközpontba érkezve Torghelle Sándor. A válogatott csatárának felkészülését sérülés hátráltatta, de már jól van, fél órát játszott is az Augsburg csapatában. – Sajnos nagyon rosszul játszottunk, fogalmatlan volt a csapat, alig jutottak el hozzám a labdák, ezért örülök külön is, hogy itt lehetek.”

Magyarország–Románia

Augusztus 12., szerda, 20h.
Puskás Ferenc Stadion
TV: Sport TV

A csapat legeredményesebb játékosa az Indexnek elmondta, fel van dobva, várja a szeptemberi selejtezőket, a románok elleni mérkőzésen szeretné bebizonyítani a kapitánynak, hogy továbbra is érdemes a bizalmára. „Nagyon sokat számít nekem, hogy érzem, Erwin Koeman bízik bennem. Senki másnak a véleményével nem foglalkozom.”

Nyáron úgy nézett ki, Juhász Roland, az Anderlecht védője klubot vált, de végül maradt Brüsszelben. „Nincs rossz helyem az Anderlechtnél, elégedett vagyok a helyzetemmel. Nem tagadom, úgy éreztem, eljött az ideje, hogy új kihívás után nézzek. Még van egy hónap az átigazolási szezonból, de akkor sem esek kétségbe, ha maradok még egy évet” – mondta Juhász.

Juhász várja a románok elleni meccset, szeretne örömöt okozni a szurkolóknak, de már inkább a svéd mérkőzésre koncentrál, ahol újra ő foghatja Zlatan Ibrahimovicot. „Messze a legjobb csatár, akit valaha fogtam. Legutóbb egészen jól őriztem, aztán a lefújás előtt villant egyet, eldöntötte a meccset.”

Juhász szerint azért is fontos megverni a svédeket, mert a győzelem egyrészt lendületet adna a csapatnak, másrészt idegessé tenné az ellenfeleket, akiknek már mindenképpen győzniük kellene ellenünk.

Juhász egy selejtezőt kihagyott eltiltása miatt, és már visszatérése óta is összeszedett egy sárgát. „Rossz szabály, hogy két sárga után eltiltás jár, ez főleg nekünk, védőknek okoz sok gondot. De játék közben nem tud foglalkozni vele az ember, úgy nem lehet védekezni, hogy az jár a fejedben, csak sárgát ne kapjak.”

Újra a keret tagja a Cardiff védője, Gyepes Gábor, aki reméli, Juhász mellett lehetőséget kap a románok ellen, és bejátszhatja magát a csapatba. Jó szezonom volt, a felkészülés is jól sikerült, mégsem kezdtem az első meccsen, úgyhogy nem indult a legjobban a szezon, de remélem, a válogatottban bebizonyíthatom, hogy jó formában vagyok.”

„Ez a meccs remek alkalom a felkészülésre, és bár a románok játékstílusa inkább második ellenfelünkéhez, a portugálokéhoz hasonlít, így is jó lehetőség a közös gyakorlásra – mondta Erwin Koeman szövetségi kapitány. – Örülök, hogy egyre több futballistánk kap stabil lehetőséget klubcsapatában, ez nagyon fontos a válogatott eredményessége szempontjából.”

A holland szakember elmondta játékosainak, élvezzék a közönség szeretetét, örüljenek, hogy az emberek újra szeretik a válogatottat, de tartsák észben, hogy a legfontosabb a két szeptemberi selejtező.

A kapitány szoros meccsre számít a románokkal, Erwin Koeman szerint normális, ha néhány játékos formája még nem lesz tökéletes, de bízik benne, hogy a nézők jól szórakoznak majd.

Rovatok