Index Vakbarát Hírportál

Keményen ütötték egymást a lányok

2009. augusztus 12., szerda 10:52

A Kínában zajló női U19-es Ázsia-bajnokság csoportmeccsében a házigazdák az ausztrál lányokkal játszottak. A találkozó utolsó pillanataiban kiállították az egyik ausztrált, a kínaiak 2-1-re nyertek, győzelmüket ünnepelték. Ekkor szabadult el a pokol a pályán, hatalmas tömegverekedés lett a vége.

Már a meccs is ideges hangulatban telt. Nagy volt a tét, a kínai–ausztrál a csoportelsőségről döntött, a torna győztese pedig automatikusan résztvevője lesz a 2010-es németországi U20-as vb-nek.

A találkozó 92. percében az indiai játékvezető kiállította az ausztrálok védőjét, Jessica Seamant, majd néhány pillanat múlva lefújta a meccset, amelyet Kína nyert meg 2-1-re. A hazaiak a győzelmüket kezdték el ünnepelni, amikor az egyik ausztrál a földre került.

Ekkor előbb a teljes ausztrál csapat berohant a pályára, hogy elégtételt vegyen, majd a kínaiak cseréi is beszálltak, akik védeni próbálták sajátjaikat. Hatalmas pofonok csattantak el, miközben a biztonságiak igyekezték szétválasztani a verekedőket.

A szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki. Az ausztrálok edzője Alen Stajcic nagyon dühös volt a meccs után, a játékvezetőt is okolta. „12 hónapos munkánkat tette tönkre a bíró. Ami a pályán és azon kívül történt, az egyenesen botrányos. A rendezők helyében nem lennék büszke magamra, mindenki látta, mi történt.”

A kínaiak kapitánya, Gao Rongming így vélekedett: „Nagyon fiatalok ezek a játékosok, egy feszült meccs után elvesztették a fejüket. Ez tanulsággal kell, hogy szolgáljon mindenkinek."

Az ázsiai szövetség nem ment el szó nélkül az eset mellett. A botrányt kirobbantó Jessica Seamant négy meccsre eltiltották, 3000 dolláros büntetést szabtak ki rá, és a válogatottnak is 4000 dollárt kellett befizetnie, mivel a botrány után ráadásként vizespalackokkal dobálták meg a nézőket.

A torna döntőjében Korea játszik Japánnal, ma este kilenckor.

Rovatok