Index Vakbarát Hírportál

Terry: Elég jók vagyunk a vb-aranyhoz

2009. augusztus 17., hétfő 17:14

Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint hosszú évek után Fabio Capello csapatot csinált a sok sztárból, így elsősorban az ő érdeme, hogy a jövő évi vb-re esélyesként utazhatnak, minden esélyük megvan rá, hogy megnyerjék a dél-afrikai tornát.

A válogatott csapatkapitánya, John Terry szerint Anglia van olyan erős, hogy 2010-ben Dél-Afrikában világbajnokságot nyerjen. A Chelsea játékosa a válogatott elmúlt hónapokban mutatott játékára és eredményeire alapozza a The Sunnak tett kijelentését.

Az angolok világbajnoki selejtezőcsoportjukban hét meccs után hét ponttal vezetnek a második helyen álló horvátok előtt, (szerdán barátságos meccsen két hatalmas védelmi hibából kaptak két gólt Hollandiában, azt a meccset végül 2-2-re mentették). Terry szerint a jó vb-szereplés nagy eredmény lenne, főleg azután, hogy a 2008-as Eb-re nem jutottak ki, éppen a horvátok elleni kettős vereség miatt.

Nem félnek senkitől, a válogatott valamennyi tagjának a vb-győzelem jár az eszében, mindössze annyi kell hozzá, hogy tartsák formájukat és kövessék az olasz szövetségi kapitány, Fabio Capello utasításait.

Terry nagyra tartja az olaszt, mellette nincs helye a kishitűségnek, sokan nem értették, miért kell Angliának külföldi kapitány, de mára mindenki belátta a döntés jogosságát. A vb-győzelemre tucatnyi együttes esélyes, csak a legjobb formájukban lehet valós esélyük, nem szabad, hogy a mostani sikerektől elszálljanak.

A 28 esztendős játékos szerint a Capello által meghonosított mentalitás miatt a legutóbbi – februári – spanyolok elleni vereségből is többet tanultak, mint ha nyertek volna az Európa-bajnok ellen.

Úgy érzi, jelenleg olyan erős az angol keret, hogy bárki játszik mellette, tudja, bízhat benne és ez fordítva is igaz. Szintén Capello érdemének tartja, hogy a sok sztárból olyan csapatot tudott faragni, amely mindegyik tagja képes a másikért küzdeni.

Rovatok