Index Vakbarát Hírportál

Szédületes góllal szinte BL-főtáblás a DVSC

2009. augusztus 19., szerda 23:17

A Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében Szófiában verte a Levszkit a Debrecen, amely 2-1-es győzelmével nagyon közel került a főtáblához. A magyar bajnok Bodnár László elképesztő lövésével szerzett vezetést, a bolgárok egyenlítése után Czvitkovics Péter gólja döntött, a DVSC győzelme teljesen megérdemelt, több helyzete volt, jobban játszott ellenfelénél.

Az első percekben érződött, mindkét csapat szokatlanul nagy lehetőség előtt áll, idegesen játszottak. Enyhe Levszki-fölény mellett a 12. percben jutott el először a Debrecen a bolgár bajnok kapujáig, és egyből megszerezte a vezetést is: Bodnár László úgy 35 méterről iszonyatosan eltalálta a bal felső sarkot.

Levszki Szófia-Debreceni VSC 1-2 (0-1)

Szófia, 15.000 néző, v.: Laurent Duhamelre (francia)
Gólszerzők: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)
Sárga lap: Petkov (81.), illetve Kiss (81.)

Levszki Szófia:
Petkov - Minev, Genev, Topuzakov, Lucio Wagner - Zé Soares, Sarmov, Bardon, Jovov (Joaozinho, 71.) - Taszevszki (Ortega, 60.), Hrisztov (Krasztovcsev, 85.)

DVSC-TEVA:
Poleksic - Bodnár, Mészáros, Máté (Komlósi, 16.), Leandro - Szakály (Dombi, 55.), Kiss Z., Varga J., Czvitkovics (Ramos, 79.) - Rudolf, Coulibaly

A gyors vezetés után magabiztosan játszott a Debrecen, néhány erőtlen bolgár támadás után akár kétgólosra is növelhette volna előnyét a magyar bajnok, de Szakály Péter elkapkodta lehetőségét, pedig középről, 14 méterről lőhetett. A Levszki sehol nem volt, a DVSC szervezetten játszva tökéletesen uralta a mérkőzést, Kiss Zoltán és Varga József révén rengeteg labdát szerzett a középpályán.

A 27. percben Rudolf Gergely sarokkal készítette le a labdát az érkező Leandrónak, aki a balösszekötő helyéről jó lövést küldött kapura, Georgij Petrovnak nagyot kellett védenie. Egy perccel később újra a balhátvéd veszélyeztetett, tökéletes beadást tett a hosszú oldalon érkező Czvitkovics Péter fejére, de a szélső öt méterről a földre fejelt labdája a felső kapufa érintésével fölé ment.

Az első félidőbe még belefért egy jó Coulibaly-, és egy Rudolf-lövés, de az utolsó percekre magához tért a Levszki is, két komoly helyzetet is kialakítottak, ebben az időszakban nem működött az egyébként kiváló debreceni középpályás védekezés, néhány percre beszorult a DVSC. A félidő vége a Levszkié volt, bár közvetlenül a lefújás előtt egy mintaszerű kontrával szabadult ki a szorításból a Debrecen.

A szünet után egyből helyzetbe került a Levszki, egy jobbszélről középre passzolt labdából még nem született gól, de három perccel később nagyon hasonló támadás végén Cédric Bardon a léc alá ragasztotta a bolgár egyenlítést. Nem omlott össze a Debrecen, bár lényegesen feljebb jött a Levszki, a magyarok sem adták fel a támadásokat, kiegyenlített, jó iramú mérkőzés zajlott a pályán.

Rudolf, majd Czvitkovics szép megoldásai után a debreceniek kerültek helyzetbe, visszaállt az első félidő játéka, nyoma sem volt az első percek bolgár fölényének. A hajrához közeledve a rengeteget hibázó bolgár védelem mellett a csereként beállt Dombi Tibor tett középre pontos labdát, az emberét megelőző Czvitkovics pedig a rövidbe passzolt, negyedórával a vége előtt másodszor is megszerezte a vezetést a Debrecen.

A Levszki a hajrában sem tudott semmit kezdeni a DVSC szervezett játékával, a magyar bajnok teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, győzelmével nagyon közel került a Bajnokok Ligája főtáblájához. Visszavágó jövő kedden a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a Debrecen nemcsak az eredmény, de a mutatott játék miatt is esélyes.

"Sajnálom, hogy kihagytuk a helyzeteinket az első félidőben, mert 2-3 góllal is vezethettünk volna a szünetben – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő csatornának az első gólt szerző Bodnár László. – Az egyenlítés után bolgárok feljebb jöttek, de nem törtünk meg, voltak helyzeteink, és megérdemelten nyertünk. Remélem, telt ház lesz a visszavágón, ha ugyanilyen taktikusan játszunk, elérjük a célunkat.”

Rovatok