Index Vakbarát Hírportál

Kapásgóllal verték a MU-t

2009. augusztus 20., csütörtök 12:51

Váratlan és kellemetlen vereségbe futott bele a Manchester United rögtön a Premier League második fordulójában az újonc Burnley otthonában. Ferguson szerint simán nyerniük kellett volna a meccset, egy bombagóllal mégis kikaptak.

Harminchárom év után játszottak újra első osztályú futballmeccset a Burnley stadionjában, a Turf Mooron és a PL újonca alaposan megünnepelte a visszatérést a bajnok Manchester United ellen. Pedig Király Gábor egykori csapata 2-0-ra kikapott ki az első fordulóban a Stoke Citytől.

A meccs első helyzete, ahpgy várható volt, a MU előtt adódott, de a nyári szerzemény, Michael Owen kihagyta. Az kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy Sir Alex Ferguson csapata nem tudja nyomás alá helyezni a hazaiakat. Kiütközött a távozott Cristiano Ronaldo hiánya is: a bajnok lassú volt és a széleken gyenge, két olyan hiba, ami a portugállal nem fordult elő. A MU-n az sem segített, amikor a második félidőben a Ronaldo-pótlónak szánt Valencia beállt.

Aztán a 19. percben - amikor már percek óta a manchesteri kapu előtt zajlott a játék - Patrick Evra nem tudott igatzán tisztázni és az érkező Robbie Blake tizenegy méterről látványos kapásgólt lőtt.

A Burnley később sem állt be védekezni, okos, a hazaiak sokpasszos játékukat nagy lelkesedéssel ötvözték. A nagy sikerhez kellettek a közönségkedvenc kapus, Brian Jensen védései is. Leginkább a 43. percben, amikor büntetőhöz jutottak a vendégek, miután a gólszerző Blake lerántotta Evrát. A büntetőt Michael Carrick lőtte és Jensen megfogta a jobbra tartó lövést.

A Manchester United a második félidőben is képtelen volt megtörni a hazaiakat, így rögtön elszenvedte idénybeli első vereségét.

A hazaiak edzője, Owen Coyle csapata bátorsága mellett a húszezer szurkolót dicsérte és megjegyezte, sokan azt hihették a sorsolásukat látva, hogy egyetlen pontot sem szereznek majd az első öt fordulóban. A MU menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint rosszul játszottak, mert megvoltak a lehetőségeik és a mezőnyfölényük is ahhoz, hogy elrontsák a Burnley ünnepét.

A forduló többi szerdai meccsén az első fordulóban vesztes Liverpool javított, a Stoke Cityt győzte le 4-0-ra. Továbbmenetel a Pool előző heti legyőzője, a Tottenham, amely idegenben lőtt ötöt Halmosi Péter csapatának, a Hullnak. A magyar középpályás csak a cserepadig jutott a mérkőzésen.

Rovatok