Index Vakbarát Hírportál

Kétmilliárdért játszik a Debrecen a BL-ben

2009. augusztus 24., hétfő 12:55

Idegenbeli 2-1-es győzelme után sem készül elbizakodottan a DVSC, Herczeg András csapata komolyan veszi majd a Levszki Szófia elleni keddi mérkőzést. A magyar bajnokcsapatban kisebb sérüléssel bajlódik két alapember, de valószínűleg Rudolf Gergely és Leandro is játszhat. Húszezer jegy már elfogyott.

Már Budapesten készül a kedden 20.45-kor kezdődő BL-selejtezőjére a Debrecen, ellenfele, a Levszki Szófia hétfő délután érkezik, este mindkét csapat edzést tart a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban.

Emlékeztető

LEVSZKI SZÓFIA-DEBRECEN 1-2 (0-1)
Szófia, 15.000 néző, v.: Laurent Duhamelre (francia)
Gólszerzők: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)
Sárga lap: Petkov (81.), illetve Kiss (81.)

Levszki Szófia:
Petkov - Minev, Genev, Topuzakov, Lucio Wagner - Zé Soares, Sarmov, Bardon, Jovov (Joaozinho, 71.) - Taszevszki (Ortega, 60.), Hrisztov (Krasztovcsev, 85.)

DVSC-TEVA:
Poleksic - Bodnár, Mészáros, Máté (Komlósi, 16.), Leandro - Szakály (Dombi, 55.), Kiss Z., Varga J., Czvitkovics (Ramos, 79.) - Rudolf, Coulibaly

A magyar bajnok kiváló játékkal teljesen megérdemelten győzte le a Levszkit Szófiában, az eredmény és a mutatott játék alapján is esélyese a főtáblára jutásnak, amellyel összesen mintegy kétmilliárd forintot keresne. Ezt már egy szűk vereséggel is elérné, a bolgároknak legalább két gólt kellene szerezniük a továbbjutáshoz a Puskásban.

A DVSC szakmai igazgatója, Herczeg András elmondta, úgy készülnek a mérkőzésre, mintha 0-0-ról indulnának, játékosai is pontosan tudják, még nem jutottak be a BL-be. A debrecenieknél nem végezhet teljes értékű edzésmunkát két alapember, Leandro és Rudolf Gergely külön készül, de valószínűleg mindketten játszhatnak kedd este.

A Szófiában megsérült Máté Péter, és a korábban kidőlt Bernáth Csaba szinte biztosan nem játszik, előbbit Bulgáriában kiválóan pótolta Komlósi Ádám, utóbbi helyére pedig az emlékezetes bombagólt vágó Bodnár László érkezett a csapathoz.

A debrecenieknek egy eltiltottjuk van, Kiss Zoltán két sárgája miatt nem játszhat. A dvsc.hu információi szerint a szófiai meccsen a bolgár kapus kifejezetten azért kezdte provokálni Kisst, hogy a magyarok csapatkapitányát kiállíttassa az első mérkőzésen.

Jegyek, helyszínek, közvetítés

Még lehet jegyet kapni a keddi mérkőzésre, a jelenleg 36 ezres Puskás Ferenc Stadion lelátóira 1500, 2000, 2500, és 4500 forintért lehet belépőket venni. Budapesten a Syma csarnok pénztárában (10 és 18 óra között), Debrecenben a Loki-shopokban árusítanak jegyeket. Azok a debreceni szurkolók, akik nem utaznak a fővárosba, a DEAC-pályán három kivetítőn követhetik a mérkőzést, de a Royal Casinóban, a Füredi sörözőben és a Video presszóban is várják a szurkolókat. A selejtezőről online közvetítés lesz Sportgézán is.

Rovatok