Index Vakbarát Hírportál

Herczeg: Itt az előny, de még messze a BL

2009. augusztus 24., hétfő 23:28

Már a keddi BL-selejtező helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban edzett a Levszki Szófia és a Debrecen. A Levszkinél abban bíznak, még egyszer nem tudnak olyan rosszul játszani, mint hazai pályán, a DVSC viszont kijátszott magából mindent Szófiában. A debreceniek önbizalommal, de nem elbizakodottan készülnek.

Sem a Levszki, sem a Debrecen vezetői és játékosai nem tartják eldőltnek a két csapat BL-selejtezőjét, a Puskás Ferenc Stadionban tartott sajtótájékoztatón mindkét fél fogadkozott, mindent megtesz a főtáblára jutásért.

A bolgár bajnok edzése előtt Ratko Dostanics edző elmondta, bízik tapasztalt játékosaiban, akik lendületet adhatnak csapatának. „Az első mérkőzés előtt is tudtuk, mire képes a Debrecen, de míg a magyarok kijátszottak magukból mindent, mi nagyon gyengék voltunk. Kedd este megmutatjuk, mi is képesek vagyunk magas színvonalú játékra. Hogy ez mit jelent a végeredményt tekintve, azt nem tudhatom, de szurkolóinkért is muszáj lesz hajtanunk” – mondta a Levszki vezetőedzője.

A bolgár játékosok is elszántak, mindannyian úgy érzik, tanultak a hibákból, és még egyszer nem fognak olyan rosszul játszani, mint hazai pályán. Hriszto Jovov úgy fogalmazott, már a Debrecen a párharc esélyese, de ez akár nekik is jól jöhet, mert a magyar csapatot nyomja majd a tét.

Herczeg András klubmenedzser elmondta, nem is kellett játékosai pszichés felkészítésével foglalkoznia, mindenki pontosan tudja magától is, hogy még nem érte el a célját a csapat. Az első mérkőzéssel csak annyiban foglalkoztak a debreceniek, hogy a mutatott játékból, és a végeredményből önbizalmat merítettek a keddi visszavágóra.

„Nagyon jó érzés, hogy az egész ország támogatását élvezzük – mondta a klubmenedzser a Puskás Ferenc Stadionban tartott edzés előtt. – Debrecenből legalább 15 ezer szurkoló érkezik, és a hírek szerint előfordulhat, hogy az összes jegyet eladják, így telt ház előtt, óriási hangulatban fogadhatjuk a Levszkit.”

Herczeg egészen más mérkőzésre számít, mint a szófiai, de magabiztosan néz a visszavágó elé, hiszen csapata kiváló játékkal lepte meg a Levszkit. „Nálunk az előny, de még nem dőlhetünk hátra, nagyon sokat kell még tennünk a továbbjutásért. Sajnos nem a legerősebb felállásunkban lépünk pályára, csapatkapitányunk eltiltását tölti majd, de csak az edzés után döntöm el, ki helyettesíti majd Kiss Zoltánt.”

Annyit elárult Herczeg András, hogy a csapatkapitány a brazil Leandro lesz, aki a sajtótájékoztatón elmondta, élete legnagyobb sikere lenne, ha a Debrecennel bejutna a Bajnokok Ligája főtáblájára. „Libertadores-kupa elődöntőn már játszhattam, ez Dél-Amerikában legalább akkora dolog, mint a BL, de ez most egészen más. Tudom, mennyire akarják a sikert a magyar szurkolók, sokan hívnak telefonon, de az utcán is megállítanak az emberek, hogy néhány szóval biztassanak.”

A debreceniek háromnegyed órás, átmozgató edzést tartottak a Puskás stadionban, már a csapattal együtt edzett a két kisebb sérüléssel bajlódó játékos, Rudolf Gergely és Leandro, mindketten vállalni tudják a játékot.

Rovatok