Index Vakbarát Hírportál

Anyádat, rúgd már vissza a labdát!

2009. augusztus 24., hétfő 15:46

A Haladás-Videoton utolsó percében a a hazaiak vezetőedzője, Csertői Aurél nem rúgta vissza az elgurult labdát, a vendégek pályaedzője erre átszaladt a másik kispadhoz. Anyázás, lökdösődés, rugdosódás, feljelentés.

A futballbajnokság 5. fordulójában a Haladás-Videoton volt a forduló legjobb meccse, a hazaiak 4-3-ra nyertek, a 90. percben botrány tört ki a pálya szélén.

Az utolsó percben a negyedszer is előnybe kerülő Haladás jött szabadrúgással, a labda az oldalvonalon kívülre gurult, éppen Csertői Aurélhoz. Az edző nem rúgta vissza, hanem a lábát rátéve várta, hogy elvégezhessék a már korábban jelzett cserét.

Az ellenfél kispadjáról Bódog Tamás pályaedző odaszaladt, pillanatokon belül lökdösődés alakult ki, melyben a biztonságiak és a két csapat más kispadosai is részt vettek. A játékvezető mindkét edzőt kiállította, a fegyelmi testület kedden dönt büntetésükről.

Csertői szerint ha egy edző áll a saját technikai zónájában, az ellenfél kispadjáról valaki szalad felé, és azt kiabálja, hogy „Rúgd már vissza a labdát, a kurva anyádat!”, akkor ő ezután sem fogja hagyni magát.

A korábban Fehérváron is dolgozó, ott Magyar Kupát is nyerő szakember elismeri, kinyújtotta a kezét, hogy megállítsa a felé közeledő Bódogot. Szerinte semmi értelme nem volt a sürgetésnek - főleg ilyen stílusban - hiszen egyébként is az övék volt a labda.

„A tumultusban lehet, hogy meg is rúgtam, de ez nem volt egy célzott rúgás, csak a lökdösődés hevében találhattam el. De egyáltalán mit keresett ott? Vállalom a tettemért a felelősséget, remélem ő is ugyanígy tesz majd” – mondta Csertői.

A találkozó után Mezey György, a Videoton vezetőedzője csak annyit mondott neki: „Ezt talán nem így kellett volna”. Csertőit már korábban is állították ki, de bízik a fegyelmi testületben, és reméli, megússza komolyabb büntetés nélkül.

A fehérváriak megkeresésünkre elmondták, a keddi fegyelmi ülésig senki nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban, de Bódog állítólag rendőrségi feljelentést tesz a szombathelyi edző ellen.

Rovatok