Index Vakbarát Hírportál

Idén is lesz ciprusi csapat a BL-főtáblán

2009. augusztus 26., szerda 23:10

A tavalyi szezon legnagyobb kiscsapata, az Anorthoszisz Famaguszta után idén az APOEL jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Ott lesz a csoportkörben a Sporting elleni rangadót idegenben lőtt góllal nyerő Fiorentina, a Celticet újra két góllal verő Arsenal, az Olimpiakosz, és a Stuttgart is.

Az Apoelnek három perc elég volt, hogy eltűntesse az FC Köbenhavn egygólos előnyét, Kowalski góljával megszerezték a vezetést, majd Michail büntetőjével a 18. percben már továbbjutásra álltak.

A Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott 32 csapat

DVSC-TEVA, FC Barcelona (címvédő, spanyol), Real Madrid (spanyol), Sevilla (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Chelsea (angol), FC Liverpool (angol), Arsenal (angol), Internazionale (olasz), AC Milan (olasz), Juventus (olasz), Fiorentina (olasz), VfL Wolfsburg (német), Bayern München (német), VfB Stuttgart (német) CSZKA Moszkva (orosz), Rubin Kazany (orosz), Girondins Bordeaux (francia), Olympique Marseille (francia), Olympique Lyon (francia), Dinamo Kijev (ukrán), FC Porto (portugál), AZ Alkmaar (holland), Glasgiw Rangers (skót), Besiktas (török), Standard Liege (belga), Unirea Urziceni (román), Maccabi Haifa (izraeli), FC Zürich (svájci), Olympiakosz Pireusz (görög), APOEL (ciprusi)

Négy perccel később szépítettek a dánok, N’Doye gólja idegenben lőtt góllal már őket juttatta volna a főtáblára, de az első félidő végén Michail akcióból is gólt szerzett. Az FCK-ban nem volt több gól, így a legutóbbi szezon kiválóan teljesítő csapata, az Anorthoszisz Famaguszta után idén is lesz ciprusi a BL csoportkörében.

A játéknap legkomolyabb rangadóján a Fiorentina 1-1-es döntetlent ért el a Sporting Lisszabonnal szemben, az olasz 4. helyezett az idegenbeli 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal idén is ott lesz a csoportkörben. A portugálok Joao Moutinho révén megszerezték a továbbjutáshoz kellő gólt, de a fiatal montenegrói Jovetics válaszolt, és az olaszok megőrizték a sikerükhöz kellő eredményt.

Az Arsenal hazai pályán is két góllal verte a Celticet, a londoni csapat a glasgow-i 0-2 után az Emiratesben 3-1-re győzve, kettős győzelemmel jutott a főtáblára. A londoniak Eduardo 11-esével már az első félidőben megszerezték vezetést, majd Eboué és Arsavin is betalált, a skótok csak a 90. percben tudtak szépíteni, az olasz Donati lőtt gólt.

Az Olimpiakosznak és a Stuttgartnak idegenbeli győzelmük után nem kellett szétszakítaniuk magukat. A görögök egy hajrában szerzett Mitroglu-góllal legalább megnyerték saját szurkolóik előtt a visszavágót a Sheriff Tiraspollal szemben, a sváboknak viszont nem sikerült gólt szerezniük a temesváriak ellen, de a 0-0-lal is ott vannak a csoportkörben, amelynek sorsolását csütörtök délután élőben követheti Sportgézán.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör

Bajnokok ága:
Olympiakosz Pireusz (görög)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-0 (0-0)
Továbbjutott: az Olimpiakosz Pireusz kettős győzelemmel, 3-0-ás összesítéssel

APOEL (ciprusi)-FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-1)
Tj.: az APOEL 3-2-es összesítéssel

Nem bajnokok ága:
Arsenal (angol)-Celtic Glasgow (skót) 3-1 (1-0)
Tj.: az Arsenal kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel
VfB Stuttgart (német)-FC Timisoara (román) 0-0
Tj.: a VfB Stuttgart 2-0-ás összesítéssel
Fiorentina (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 1-1 (0-1)
Tj.: a Fiorentina 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

Kedden játszották:
Bajnokok ága:
DVSC-TEVA - Levszki Szófia (bolgár) 2-0 (2-0)
Tj: a DVSC-TEVA, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel
Maccabi Haifa (izraeli)-Salzburg (osztrák) 3-0 (1-0)
Tj.: Haifa, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel
FC Zürich (svájci)-FK Ventspils (lett) 2-1 (1-1)
Tj.: a Zürich, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

Nem bajnokok ága:
RSC Anderlecht (belga)-Olympique Lyon (francia) 1-3 (0-3)
Tj.: a Lyon, kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel
Atlético Madrid (spanyol)-Panathinaikosz (görög) 2-0 (1-0)
Tj.: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel

Rovatok