Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldóéhoz mérik Rudolf lövését

2009. augusztus 26., szerda 15:03 | aznap frissítve

A Sky Sport szakértői el voltak ragadtatva a Debrecen Levszki Szófiának rúgott két góljától, különösen a második, Rudolf Gergely találata tetszett nekik nagyon. Gary McAllister még csak Cristiano Ronaldótól látott ilyen lövést.

A Sky Sport BL-magazinjának szakértői, az egykori liverpooli Jamie Redknapp, a Liverpoollal 2001-ben 3 kupát nyerő skót Gary McAllister és a holland, egykori angol gólkirály Jimmy Floyd Hasselbaink értékelték a keddi játéknapot, és mindhárman elragadtatással beszéltek mindkét debreceni gólról.

Redknapp szerint Lisandro 3. brüsszeli gólja szebb volt, de a többiek Rudolf Gergely találatát tartották a forduló legszebbjének. A visszajátszásokon kiválóan látszik, hogy a magyar válogatott csatár lövése után a labda íve a kapus kezétől néhány méterre még egyszer megtörik, úgy vágódik a léc alá.

McAllister szerint ronaldós lövés volt, a szakértő a portugál aranylabdás hasonló lövéseire utalt, mint amilyet a portói BL-meccsen vágott a hazaiak kapujába. A szakértők megvitatták, jó-e a sorozatnak néhány kelet-európai csapat bejutása, McAllister szerint a szurkolóknak jó, a játéknak is jó, de Hasselbaink hozzátette, a játékosok nem szeretnek keletre utazni, mert rendszerint igen barátságtalan a légkör.

Redknapp is a játékosok szemszögéből közelítette meg az új rendszert, de ő az időeltolódástól tart, és azt mondta, nem hiányzik neki egy izraeli túrával járó macera. Emlékeztetőül: a Maccabi Haifa a Salzburgot oda-vissza elverve lett főtáblás.

Rovatok