Index Vakbarát Hírportál

Rudolf: Nem is emlékszem a gólomra

2009. augusztus 26., szerda 15:46

A brazil-magyar Leandro szerint nem érdemes azzal foglalkozni, a jobb csapat ment-e a tovább a Bajnokok Ligája főtáblájára. A Debrecen biztosan jobban használta ki a helyzeteit, ez a legfontosabb. Bodnár László ezért szerződött vissza Salzburgból, Varga József kinevette volna azt, aki azt mondja pár hónapja, ő lesz a Levszki elleni meccsek hőse. Rudolfot doppingvizsgálatra vitték, valószínűleg a csapat tagja marad.

„A Barcelonát, mi mást. A kedvenc csapatom” – válaszolta Bodnár László fülig érő szájjal a Levszki 2-0-s legyőzése után arra a kérdésre, kivel szeretne mindenképp játszani a Bajnokok Ligája főtábláján.

„Sajnálom a Salzburgot, hogy nem jutott a főtáblára, én viszont azért szerződtem vissza Debrecenbe, mert a BL-ben akarok játszani. A Dinamo Kijevvel már elértem ezt, és most megint ott lehetek. Az utolsó tíz percben biztos voltam a sikerben, de már a félidő után is azt mondtam a fiúknak, innen nem veszíthetjük el” – magyarázta a jobbhátvéd, aki élete gólját lőtte az első szófiai meccsen.

"Az volt a legszebb, hogy salzburgi csapattársam, Zickler az üzente sms-ben, láttam, mekkora malac gólt lőttél” – emlékezett vissza.

Leandro már a BL-címvédő spanyol csapat mellé odatett egy másikat, a Real Madridot. Nagyon szeretné, ha valamelyik sztárhoz sorsolnák a Lokit. A kettő együtt csak azért nem lehetséges, mert azonos nemzetbeliek a csoportkörben nem kerülhetnek össze.

A brazil születésű játékos azt emelte ki, nem érdemes arról beszélni, melyik a jobb csapat, egy azonban vitathatatlan, a Loki használta ki jobban a lehetőségeit, és megérdemelte a továbbjutást.

A meccs egyik hőse, a 21 éves Varga József már a harmadik gólját lőtte a sorozatban, ő szerzett vezetést a svéd Kalmar ellen itthon és idegenben egyaránt. „Az volt a döntő, a legfontosabb, hogy az első gólt mi lőttük. Szerencsénk volt, a bolgárok kapufát találtak, míg az én labdám bement. Készültem rá, hogy az átlövések fontosak lesznek. Nem néztem a kapus mozgását, csak azt éreztem, hogy a hosszúba kell lőnöm a labdát, meghívott. Hát így sikerült.”

A védekező középpályás tavaly még a magyar másodosztályban játszott, aztán felkerült az első csapathoz, ahol gyorsan meghatározó emberré vált. „Ha valaki azt mondja nekem, akár négy hónapja is, hogy nemcsak bajnok leszek, hanem az utolsó BL-selejtezőben én lövöm a vezető gólt, lehet, hogy kiröhögöm” – magyarázta.

Sárgalapját indokolatlannak érezte, bízik benne, hogy nem kell automatikusan kihagynia az első BL-meccset. „Komolyan mondom, eddig egyáltalán nem foglalkoztam azzal, kiket kaphatunk, csak a Levszki járt a fejemben. Nem számítottam könnyű meccsre, nem is lett az. Most sem izgat még, mi lesz ősszel, bár sztárcsapatok ellen kivételes lesz játszani, de ezért sokat is tettünk.”

Varga arról sem akart beszélni, hogy a válogatott kapitánya, Erwin Koeman megnézte a meccset, mert neki még az utánpótlásban kell helytállnia, utána léphet feljebb.

„Egy magyar játékosnak a válogatottság mellett a Bajnokok Ligája lehet az álma. Ez az álom most valóra vált” – nyilatkozott Mészáros Norbert, aki szinte hiba nélkül játszotta végig a meccset a védelem tengelyében.

A csapatból utolsóként Rudolf Gergely tért ki a folyosóra, neki kellett doppingvizsgálatra mennie.

„Ha nem akarom a szenzációs szót sokszor használni, akkor a fantasztikusat mondanámm az élményre. A gólom? Hát nem tudom, mert nem emlékszem rá. Az a pillanat még tisztán megvan, hogy elrúgom a labdát, onnan azonban kimaradt pár másodperc, és már csak az van előttem, hogy a szurkolók előtt vagyok, és ünneplek.” Rudolfnak konkrét külföldi ajánlata nincs, nem hagyja el a csapatot.

Rovatok