Index Vakbarát Hírportál

Vanczák Vilmos súlyosan megsérült

2009. augusztus 28., péntek 13:41 | aznap frissítve

A magyar labdarúgó-válogatottban alapembernek számító játékos a Fenerbahce elleni Európa Liga-meccsen sérült meg, legalább egy hónapot kell kihagynia.

Súlyos mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett Vanczák Vilmos válogatott védő a csütörtök esti Fenerbahce-Sion labdarúgó Európa Liga-selejtezőn.

A svájci együttes hátvédje az első félidő végén ütközött a vendéglátók kapusával, akkor sérült meg. Az esetet követően Vanczákot megfigyelésre kórházba szállították, állapotáról a helyi orvosok folyamatosan tájékoztatják Pánics Gergelyt, a válogatott orvosát. A futballistára legalább négyhetes kényszerpihenő vár.

A 41-szeres válogatott játékos - aki eddig mind a hat világbajnoki selejtezőt végigjátszotta - így biztosan kihagyja a sorsdöntőnek ígérkező két hazai vb-meccset, a Svédország elleni jövő szombati és a Portugália elleni négy nappal későbbi találkozókat.

A csütörtöki találkozó 2-2-re végződött, Vanczák a 9. percben egyenlített, a szünetben lecserélték. A párharcot 4-2-es összesítéssel az előző körben a Budapest Honvédot búcsúztató Fenerbahce nyerte.

Rovatok