Index Vakbarát Hírportál

Belekezdtek a Real Madrid kirúgott játékosai

2009. szeptember 1., kedd 15:12

A spanyol bajnoki ezüstérmes nyolc új játékossal a csapatában megszenvedett a Deportivo La Corunával, a Madridból kirúgott játékosok kiválóan mutatkoztak be új csapataikban: Wesley Sneijderrel szárnyalt az Inter, Arjen Robben kettőt lőtt a Bayernben. Szavazzon, ön szerint kivel csinálták a legjobb vásárt?

Jól megy az új idényben a nyáron igazolt sztároknak, közülük is kiemelkednek a Real Madrid eltanácsolt játékosai. Kivételt egyedül a Milan hollandja, Klaas-Jan Huntelaar jelent, aki egy nagyon gyenge csapat tagjaként közelről nézte honfitársa, Sneijder parádésra sikerült bemutatkozását.

A hollandot hiányposztra igazolta az Inter, az irányító pedig egy nappal leigazolása után azonnal bizonyított: az Inter a földbe döngölte a pályaválasztó Milant. Sneijder tökéletesen illett az Interbe, óriási passzokat adott, és ő harcolta ki a meccset végleg eldöntő kiállítást. Benne volt az első gólt hozó támadásban, amely megmutatta, Ibrahimovic nélkül is képes látványos akciókra az Inter.

Még jobban sikerült Arjen Robben első Bayern-meccse, a szintén a Real Madridtól elküldött szélsőről azonnal kiderült, hogy remekül érzik egymást Franck Ribéryvel, és hogy az ő erényei a Bundesligában tökéletesen érvényesülnek. Robben két gólt szerzett, az elsőnél ugyan volt egy kis szerencséje, a második viszont kifejezetten látványosra sikeredett. A goal.com a hétvégén őt látta a világ legjobbjának.

A Juventushoz is kiváló játékkal tért vissza egy Real-játékos, Fabio Cannavaro az első mérkőzés után Rómában is tökéletesen irányította a torinóiak védelmét. Még nála is jobban kezd a Werder Brementől szerződtetett Diego, aki az első forduló gólpassza után kettőt vágott a Romának, a Gazzetta dello Sport 8-ast adott a brazilnak.

Az első kört kihagyó Felipe Melo óriásit játszott a Juventusban, a Fiorentinától érkezett brazil középpályás rengeteg labdát szerzett, volt néhány fontos mentése, és a lefújás előtt még maradt ereje, hogy végigszáguldjon a pályán, és kilője a római kapu jobb alsó sarkát. Az Internél és a Juventusnál elégedett lehetnek a frissen igazolt játékosaikkal.

Ki lesz a legjobb igazolás?

  • 352
    Diego
  • 260
    Robben
  • 137
    Kaká
  • 135
    Sneijder
  • 114
    C. Ronaldo
  • 114
    Ibrahimovic
  • 57
    Benzema
  • 32
    Adebayor

A Real Madridnál nyolc új játékos mutatkozott be, méghozzá győzelemmel, amihez az újak közül talán Kaká járult hozzá a legjobb játékkal. A brazil ugyan nem lőtt gólt a Deportivót 3-2-re verő csapatban, de jó passzokat adott, igyekezett ritmust adni a Real játékának. Cristiano Ronaldo szerzett büntetőből egy gólt, de fog ennél sokkal jobban is játszani, ahogy Karim Benzema is lesz pontosabb a kapu előtt – bár az első gólt az ő kapufája után lőtte Raul.

A védősorban kezdő három új játékos első meccse már nem sikerült fényesre, Garay és Albiol még nem értik meg teljesen egymást, bár utóbbi egy másik szerzemény, Xabi Alonso szögletéből majdnem gólt fejelt. A Real Madrid rendszerint megszenved a Deportivóval, ezúttal is így volt, a (10-esben játszó) Lassana Diarrának kellett győztes gólt lőnie a 60. percben.

Nem csak a Real Madridtól eltanácsolt játékosok kezdtek jól, az Arsenaltól a Manchester Cityhez igazolt Emanuel Adebayor szórja a gólokat, a hétvégén másodszor szerzett győztes találatot. Még csiszolódik a Barcelona játékához Zlatan Ibrahimovic, de első bajnokiján egy közeli fejesből gólt szerzett. A svéd gólját ünneplő csapattársak öröme mutatta, milyen fontos volt, hogy gyorsan betaláljon.

Rovatok