Index Vakbarát Hírportál

Az év végéig tiltották el a rugdosó Csertőit

2009. szeptember 1., kedd 16:59 | tizennégy éve frissítve

A labdarúgó szövetség december végéig eltiltotta a Haladás kispadjáról Csertői Aurélt. A trénert provokáló fehérvári másodedző, Bódog Tamás október végéig nem ülhet a Videoton padján.


Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Haladás vezetőedzőjét december 31-ig, a Videoton másodedzőjét, Bódog Tamás október 31-ig tiltotta el. A döntés értelmében a két szakember nem ülhet le csapat kispadjára a hivatalos meccseken.

Az első fokú határozat a rendkívül szigorú ítéletet azzal magyarázta, hogy a két edző sportszerűtlen magatartásával rossz példát mutatott játékosoknak, nézőknek egyaránt.

A Haladás honlapja szerint a bizottság úgy ítélte meg - bár a felvételek alapján megállapította, a konfliktust Bódog Tamás robbantotta ki -, hogy tényleges tettlegességet - ágyékon rúgás - először Csertői Aurél követett el, ezért kapott súlyosabb büntetést.

A Haladás nem mondott le fellebbezési jogáról, de arról, hogy élnek-e vele, csak a határozat kézhezvételekor döntenek.

A két tréner az NBI. ötödik fordulójának zárómeccsén verekedett össze. Az utolsó percben a szombathelyiek vezetőedzője nem rúgta vissza az elgurult labdát, a vendégek pályaedzője erre átszaladt a másik kispadhoz. Heves anyázás után lökdösődtek, majd amikor szét akarták választani őket, Csertői megrúgta Bódogot. A játékvezető mindkettejüket kiállította.

Az MLSZ ugyan kibékítette őket, de Bódog rendőrségi feljelentést is tett Csertői ellen.

Rovatok