Index Vakbarát Hírportál

Németh, Kádár nélkül az U20-as vb-csapat

2009. szeptember 8., kedd 15:37 | aznap frissítve

Az AEK Athén és a Newcastle sem engedné el magyar játékosát a szeptember végén kezdődő utánpótlástornára.

Komoly gondban lehet a szeptemberi világbajnokságra készülő U20-as magyar futballválogatott, két alapembere, Kádár Tamás és Németh Krisztián szereplése is veszélybe került.

A pepsifoci.hu értesülései szerint a két játékost klubjuk, az AEK Athén (Németh) és a Newcastle (Kádár) sem a felkészülésre, sem az egyiptomi tornára nem akarja elengedni. A többi külföldön szereplő vb-játékos szereplése nincs veszélyben (Liverpool, Córdoba, Bari).

A két klub a mostani egyhetes felkészülésnél hosszabb időre már nem akarja elengedni játékosait. A görögök engednék a vb-részvételt, ha Németh közvetlenül a torna előtt csatlakozik társaihoz, addig a klub rendelkezésére áll. Az AEK vezetői jelezték, ha az MLSZ nem hajlandó a kompromisszumra, úgy Némethet a vb-re sem engedik el.

A klubok ezt megtehetik, mert az U20-as vb nem szerepel a hivatalos FIFA-programban, így erre az eseményre nem vonatkozik az a szabály, hogy a kluboknak kötelező elengedni játékosaikat. Emiatt az Eb-t nyert német válogatott is alaposan átalakítva várhatja a világbajnokságot.

Kádár szomorú, hiszen sérülése miatt lemaradt az Eb-ről, most pedig a vb-szereplése is veszélybe került. Szintén tanácstalan a Liverpoolból Athénba kölcsönadott Németh, aki úgy véli, jelenleg két tűz között van, a feje felett zajlanak az események.

A játékosok képviseletét ellátó Careers Management Groupnál úgy látják, hiába tárgyalnak a csapatokkal, megmerevedtek az álláspontok. Az ügybe az MLSZ is bekapcsolódott és Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató próbál meg kompromisszumot elérni a két klubnál.

Rovatok