Index Vakbarát Hírportál

Ennél tudatosabb félpályás gól nincs

2009. szeptember 9., szerda 14:20

Igor Gorbatyenko még csak 20 éves, de már most a jelen legjobb orosz játékosához, Arsavinhoz hasonlítják: kezdőkörből szerzett góllal bizonyította tudását.

A játéknap gólját szerezte az orosz Igor Gorbatyenko a keddi Andorra-Oroszország U21-es Eb-selejtezőn. A játékos a 17. percben a saját térfelén, a kezdőkörben kapott labdát, melyet jobbal átvett, majd ballal azonnal kapura lőtt.

A 11-es pontnál álló kapus elkezdett hátrálni, de fel sem ugrott, teljesen esélytelenül, szemmel kísérte a kapujába hulló labdát.

Gorbatyenko februárban múlt húszéves, jelenleg a Szpartak Moszkva játékosa, tagja volt a 2006-ban Európa-bajnokságot nyert orosz U17-es válogatottnak is. Szakértők szerint legalább olyan tehetséges, mint a jelenleg az Arsenalban játszó Andrej Arsavin.

Az oroszok tíz perccel később újabb gólt lőttek, majd a második félidőben is kettőt, így fölényesen győztek. Ennek ellenére csoportjukban négy meccs után csak a második helyen állnak 9 ponttal, három ponttal lemaradva az ugyanennyit játszó románoktól.

Rovatok