Index Vakbarát Hírportál

Torghelle és Buzsáky a drukkercsapatban

2009. szeptember 9., szerda 11:59

Gera Zoltán távollétében a jobb szélre a szurkolók Huszti Szabolcsot állítanák, akinek nem idegen ez a szerepkör, mert már többször játszott itt. A nemzet gólvágója, Torghelle Sándor hozhatja zavarba a portugál védőket, Bodnár László került a jobb szélre, de sokan a másik oldalon is el tudnák képzelni, hogy ő szorongassa Cristiano Ronaldót. Dzsudzsák Balázs abszolút kedvenc, ezer feletti szavazatszámmal.

A svédek elleni vb-selejtezőhöz hasonlóan ezúttal is szavazhattak, hogyan álljon fel a magyar válogatott a portugálok ellen. Valamelyest ugyan kevesebb szavazat jött, de még így is kijelenthető: lázban tartja továbbra is a csapat sorsa a drukkereket.

A kapuban Babos megszilárdította helyét, most nagyobb fölénnyel nyert, mint legutóbb. Gyorsan megállapítható, mély nyomokat hagyott Tímár Krisztián kapitális hibája, miután Zlatan Ibrahimovics ziccerbe kerülhetett, és megnyerte a meccset a svédeknek. A Plymouth védője alig kapott szavazatokat, a védelem egyik posztján sem került be a legjobb öt közé.

A bordaközi izmára rásérülő – már a nyolcadik továbbszakadt – Juhász Roland továbbra is kirobbanthatatlan, remélhetőleg olyan állapotba kerül, hogy képes vállalni a játékot, igaz ez csak a meccs előtt párórával derülhet ki.

Halálos gázolása után visszatérő Bodnár Lászlót nagyon szeretnék látni a csapatban, az ő akaratára és lendületére nagy szükség lehet. Bodnárt sokan szívesen látnák balhátvédként is. (Koeman a dánok ellen ide állította.) Ezen a poszton azért Bodor Boldizsár hat szavazattal nyert Halmosi Péter előtt, így azt szeretnék, ha legtöbbször ő ütközne Cristiano Ronaldóval. Lehet, azonban, hogy Halmosi lesz a szerencsés, aki már eddig már háromszor érzékelhette sebességét, és labdabiztosságát.

A védelem tehát így állna fel: Bodnár-Juhász-Gyepes-Bodor. Gyepes kétszáz szavazattal kapott többet, mint a debreceni Mészáros Norbert.

Dárdai Pál is kiugró eredménnyel nyerte a védekező középpályások versenyét, második Vadócz Krisztián lett, csakúgy, mint svédek elleni meccs előtt. Halmosi Péter ebben a szerepkörben is sok szavazatot kapott, a még szóba jöhető Tóth Balázs ugyanakkor az ötös toplistába sem került be.

A középpálya bal oldala egyértelműen Dzsudzsák Balázsé, aki a svédek ellen is a csapat legjobbja volt. A másik oldalon Huszti játszana, közöttük Hajnal Tamás. Ő erre a posztra 25-tel több szavazatot kapott, mint Buzsáky Ákos.

Utóbbit viszont összességében sokkal többen szeretnék látni a kezdőben, mint Hajnalt, aki elég rossz napot fogott ki szombaton, és akit lényegében értékelhető megoldás nélkül kellett lecserélni. Ezért úgy döntöttünk, Buzsáky kerül a középpálya közepére.

Csatárposzton Torghelle Sándoré a bizalom - ő kimaradt az első szavazás után -, egyedül több szavazatot kapott, mint a két másik csatár Rudolf és Priskin együttvéve. Előbbi sérüléssel bajlódik, utóbbi pedig mentális problémákkal küzd, legalábbis a kapitány szerint, és talán egyszer kiderül, mire gondolt az ipswichi Priskin, amikor azt mondta, nincs neki semmi baja.

Rovatok