Index Vakbarát Hírportál

Tisztes helytállás, nincs miről beszélni

2009. szeptember 10., csütörtök 11:27

Csalódott a magyar futballválogatott a svédek és a portugálok elleni vereség miatt, ami azt jelenti, csodánál is több kellene, hogy ott legyen jövőre a világbajnokságon. A legegyszerűbben védhető helyzetből kapott ismét gólt a csapat.

A magyar labdarúgó-válogatott a sportugálok elleni vb-selejtezőn egy perccel tovább bírta kapott gól nélkül, mint a svédek ellen, szombaton.

Akkor is fejes, most is az okozta a csapat vesztét. Akkor Szélesi maradt le emberéről, majd Hajnalnak termeténél fogva esélye sem volt, hogy kifejelje a labdát a kapufa mellől. Most Babos Gábor rosszul mozdult ki, Vadócz Krisztiánt pedig egyszerűen elnyomta Pepe, úgy csúsztatott három méterről.

Mindkét gólt pontrúgás előzte meg, vasárnap szöglet, szerdán szabadrúgás.

A csapat legrutinosabb tagja, a 33 éves Dárdai Pál sem érti, miért nem lehet ezekre felkészülni: "Ikszes meccs volt, megint pontrúgásból kaptunk gólt, ami csak odafigyelés kérdése, nem tudom, miért nem tudjuk megtanulni. A két meccs előtt azt mondtam, ha ilyenből nem kapunk gólt, van sanszunk. Egy macskagól kellett volna, amilyet a svédek lőttek, de ez még nem megy. Az utolsó két meccsen tisztes helytállást várok, pótselejtező? Nincs miről beszélni."

Magyarországnak Portugáliát és Dániát kellene legyőznie idegenben az utolsó két meccsen a pótselejtezőért.

Dárdai úgy tért haza Berlinből, hogy élete utolsó esélyét szeretné megragadni, hogy ott lehessen egy vb-n, de úgy látszik, ő a matematikai eséllyel már nem számol. A középpályás abban reménykedett, nem görcsölnek majd társai, de a svédek és a portugálok ellen is látszott, ha minimális nyomás éri a védelmet, azonnal hibázik.

Torghelle Sándor nagyon csalódott volt: "Megint pontrúgással kaptunk ki. Ilyen csapatok ellen ilyet nem lehet elkövetni, pedig ez nem olyan nehéz feladat. Egyedül voltam elöl, a középpályások nem tudtak felzárkózni mellém, így a támadójátékunk gyengébb volt. Bodnár szabadrúgása sajnos nem középre pattant."

A játékot kisebb sérülése ellenére is vállaló Juhász Roland is kitért a pontrúgásnál a figyelmetlenségre. "Úgy látszik, ez nem megy nekünk. Most is ezzel kaptunk ki, bosszantó, pedig ez csak koncentráció kérdése, nem kell, nem lehet, megtanulni. A védekezés rendben volt, támadásban kéne javulni. A svéd sokkal egységesebb csapat, mint ez a portugál. A mai futballban minden benne van, így kell kimennünk az utolsó meccsekre" - bizakodott a középhátvéd.

A válogatott előbb Portugáliában, majd Dániában vendégeskedik októberben, ha kétszer nyerne, talán még a második helyre is odaérhetne, de mivel ezeknek a csapatoknak hazai pályán sem sikerült gólt lőnie, nem túl valószínű, hogy odakint menne.

A csapat nagy reményekkel várta a két hazai meccset, a többség négy pontban reménykedett, nulla lett belőle, és egyetlen kombinatív, gyors támadást sem sikerült vezetni 180 perc alatt.

Rovatok