Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo műesése 20 meccset ért volna

2009. szeptember 13., vasárnap 21:04

Eduardót tiltotta el elsőként műesésért az UEFA, örülhet egy sor sztár, hogy nem vele kezdődött a szigorítás: videón Adriano, Gerrard bíróátverése, és természetesen egy Cristiano Ronaldótól. Szavazzon a legnagyobb színészre!

A brazil származású horvát válogatott csatár, az arsenalos Eduardo műeséséből precedenst csinált az UEFA, az európai futballszervezet a videófelvételek alapján két meccsre tiltotta el. A Celtickel játszott BL-selejtezőn már nem sokat számított, Eduardo gólt szerez-e zicceréből, hiszen az első meccsen, Glasgowban is győzött az Arsenal, de a csatár úgy döntött, ha már eltolta a kapus mellett a labdát, akkor is feldobja magát, ha be tudná rúgni.

Eduardo színészkedését megette a spanyol Mejuto Gonzalez bíró, pedig voltak már a futballban ennél meggyőzőbb produkciók is. Az alábbi összeállításban elsősorban olyan eseteket kerestünk, ahol a támadók sikerrel próbálnak csalni, a játékvezetőket becsapva jutnak büntetőhöz, bár akad köztük olyan, akit később eltiltottak.

Eduardo esetéhez hasonlóan kapussal ütközést játszott el az Inter csatára, Adriano is. További hasonlóság, hogy a játékvezető a brazil mozdulatát is megette, büntetőt ítélt, gól született. A legfontosabb viszont, hogy a Serie A megelőzte az UEFA-t, Adrianót a felvételek alapján két meccsre eltiltották.

Melyik a legröhejesebb?

  • 1611
    C. Ronaldo
  • 671
    S. Gerrard
  • 393
    Adriano
  • 370
    Zalayeta
  • 165
    Eduardo

Néha a legnagyobbak is dobják magukat, Steven Gerrard például többször hangoztatta, mennyire utálja a színészkedést, mégis többször előfordult vele, hogy feldobta magát. Emlékezetes a BL-ben a tavalyi, Atlético Madrid elleni esése, de a videón egy válogatottbeli, és egy Blackburn elleni mozdulatsor is látható, amelyeken a a zseniális középpályás csalni próbál.

Egy ilyen összeállításból nem maradhat ki Cristiano Ronaldo. A portugál aranylabdás zsenialitását senki nem vitatja, de a Middlesbrough ellen azt is bemutatta, miért vannak sokan, akik nem szeretik. Ronaldo elviszi a labdát a kapus mellett, Eduardóhoz hasonlóan a kapuba passzolhatná, ehelyett inkább feldobja magát, hogy - a brazilhoz hasonlóan - maga lője be a 11-est.

A Serie A-ban nem Adrianóé volt az egyetlen ilyen eltiltás, Alberto Gilardinót egy kézzel ütött gólja után meszelték el, Marcelo Zalayeta szintén színészkedésért kapott kényszerpihenőt. A videón a Napoli durva műesés után kapott büntetővel veri a Juventust, az eset óriási vihart kavart a Calciopoli, 2006-os bundabotrány után az első osztályba visszajutott Juventusnál, amelynek eredményeként előbb két meccsre eltiltották Zalayetát, ám ezt később eltörölték.

Rovatok