Index Vakbarát Hírportál

Benitez: A Debrecennél tudnak valamit

2009. szeptember 16., szerda 12:14

Az első Bajnokok Ligája meccsére készülő Debrecent dicséri a Liverpool edzője, Rafael Benitez. Herczeg András kíváncsi, az Anfield közegében mire képes lépésről lépésre fejlődő csapata.

Teljes oldalon foglalkozik a Debrecennel az angol Daily Mail, a cikk felütése természetesen említi az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, Michel Platininek ötletét, aki a Bajnokok Ligájában leválasztotta a bajnokok ágát, ennek egyik haszonélvezője a Debrecen.

A lap igazságtalannak nevezte a rendszert, mert nagyok sok pénzt kapnak a magyarok, és ezzel elnyomják a hazai riválisaikat, ez pedig nem tesz jót a versenyszellemnek. Példaként a görög Olympiakoszt, a fehérorosz Boriszovot hozta, amelyeknek a szintjére emelkedhet a DVSC, mindkét csapat dominálja ugyanis hazája bajnokságát.

Martin Samuel cikkírónak a Debrecennek folyósított kétmilliárd forinttal az a baja, hogy mindet a klub kapja. Jobb megoldás lenne, ha 25 százalék maradna csak a klubnál, a többi az MLSZ-hez kerülne, a szervezet pedig szétosztaná a kisebbeknek. A szerzőnek nyilván fogalma sincs a mai magyar viszonyokról, és teljesen érthetetlen, ha már a Loki megküzdött a mesebeli pénzért, miért adna ebből riválisainak.

A cikk Puskással és Hidegkutival is foglalkozik, a magyar pénzügyi adatokról kellőképpen nem tájékoztat. Arról sem, hogy egy angol klub csak az ajándéktárgyakkal jobban keres – a Chelseanél 10 millió font folyik be a mezekből, bögrékből, pólókból -, amennyi az egész magyar élvonal költségvetése.

Kiemeli, hogy az UEFA hatalmasságai miatt nem játszhatnak a debreceniek saját közegükben, a tízezres Oláh Gábor utcai stadionban, vagyis a BL a városba nem jut el, csak Budapestre.

A Liverpool Postban Herczeg András nyilatkozott: négy évvel ezelőtt járt már a Loki Angliában, de abból a csapatból nem maradt senki. A Manchester United kettős győzelemmel búcsúztatta akkor azt a csapatot, amely az előző fordulóban 8-0-val verte ki a Hajduk Splitet. Helyükre sikeréhes fiatalok kerültek, akik meccsről meccsre javultak, de az igazi fokmérő a mostani fellépés lesz.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az Anfield varázslatos hangulata miként hat a játékosokra, képesek lesznek-e megtenni azt, amit kértem tőlük. Az egész BL-sorozatban nálunk jobban jegyzett, erősebb csapatokkal találkoztunk, de ez az igazi kihívás, ilyen teszt előtt még sohasem álltunk. Hiszek abban, hogy meglepetést okozhatunk.”

A repülőrajtban bízó Rafael Benitez nem becsüli le a magyar bajnokot, ezúttal is kiemelte, hogy az MTK utánpótlásánál zajló munkát ismeri, és a Debrecen jobb az MTK-nál. „Tudják, mit kell tenni a futballban, valamit tudnak. Mivel egy erős csapattal játszunk, csak kevés változás lesz a Burnley elleni hétvégi bajnokihoz képest.” Az újonc Burnleyt 4-0-val intézte a bajnokságot nem túlzottan jól kezdő Pool.

Az újság Fernando Torresről is ír, aki még magyar csapat ellen nem játszott, ezért éhes a magyar skalpokra. Ez egy szóvicc, a hungry és a Hungary szavak hasonlósága az alapja, a cikk alcímében is kiemelik.

Rovatok