Index Vakbarát Hírportál

Hármat lövünk, de vesztünk, el sem hiszem

2009. október 21., szerda 10:43

A Debrecen BL-csoportmeccsen kikapott a Fiorentinától, de edzője elégedett csapatával, úgy érzi ha előbb szerzik a harmadik gólt, ki is egyenlíthettek volna. Az ellenfelet meglepte, hogy a magyar csapat nem esett össze kétgólos vezetésüknél.

"Ha valaki azt mondja, három gólt rúgunk a Fiorentinának, és nem nyerünk, nem hiszem el. Sajnálom, hogy későn szereztük meg a harmadik gólt, ha korábban sikerül, talán még az egyenlítés is összejöhetett volna" – értékelte Herczeg András, a Debrecen edzője csapata Fiorentina elleni teljesítményét.

Az olasz együttes a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában 4-3-ra nyert Budapesten. A Debrecen már a 2. percben vezetett, de bő negyedórával később már 3-1 volt az olaszoknak. Rudolf szépített, de a szünetben mégis 4-2-re vezettek az olaszok. A Debrecen a végén még lőtt egyet, de egyenlítenie nem sikerült.

"Komoly hiányérzet van bennem, mert ma megfoghattuk volna a Fiorentinát. Ha legyőzni nem is tudtuk volna őket, egy döntetlenre jók lehettünk volna, nagyon sajnálom, hogy végül vereség lett belőle. Nem azért mondom ezt, mert lebecsültek volna minket, egyszerűen a mai meccsben benne volt a döntetlen."

"Az első 20 percben rosszul védekeztünk, keveset ütköztünk, és ezt kiváló ellenfelünk kihasználta. A 2. félidőben már határozottabban védekeztünk, de csak a hajrában találtunk rést az olaszokon. Nincs mit szégyellnünk, nagy meccset játszottunk" - zárta gondolatait Herczeg.

Varga: a második félidőnkben benne volt a pont

"Az első félidőben nagyon rosszul védekeztünk, nem ütköztük le őket a középpályán, és hátul is sokszor elváltottuk magunkat, így komoly hátránybe kerültünk, pedig elöl jól játszott a csapat - mondta az Indexnek Varga József. - A második félidőben már masszívabbak voltunk, de későn jött a szépítés, így már nem tudtunk egyenlíteni." Bodnár László hozzátette, hiába szerezte meg a Debrecen az első félidőben története első BL-góljait, szívesebben emlékszik a második játékrészre: "Ha végig úgy védekeztünk volna, mint a szünet után, most sokkal jobban örülhetnénk. Az biztos, hogy szégyenkezni így sincs okunk, kiváló csapattól kaptunk ki minimális különbséggel."

Cesare Prandelli, az olasz együttes edzője Adrian Mutu játékát méltatta, a szakember elmondta, nagyon örül neki, hogy a BL-ben ilyen jó játékkal bizonyított a román csatár. "Először is gratulálok a Debrecennek, mert 4-2-nél sem adta fel, Olaszországban ilyenkor már csökken a csapatok koncentrációja, de a magyarok nem estek össze."

"Mindkét csapat győzelemre játszott, a nézők szempontjából nagyon jó meccs volt. Természetesen örülök a győzelemnek, de látni kell, hogy még mindig sok olyan hibát követünk el, amit nem lenne szabad. Tudom, hogy győzött a Lyon Liverpoolban, de korai ezzel foglalkoznunk, csak magunkra figyelhetünk" – mondta Prandelli.

A franciák sikerével a Fiorentina nagyon jó helyzetben van, otthon játszik velük, majd megy még az angolokhoz is.

Rovatok