Index Vakbarát Hírportál

Golyóálló mellényben a németek a vb-n

2009. október 22., csütörtök 12:13

Csak biztonsági emberekkel és védőfelszerelésben hagyhatják el szállásukat a német válogatott tagjai a jövő évi futball-vb-n. Az országban kiemelten magas a bűnesetek száma, de a FIFA elnöke szerint így is minden idők legjobb vb-je lesz.

Német lapértesülés szerint csak golyóálló mellényben hagyhatják el szállodájukat a válogatott játékosai a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

A Sport Bild azt írta, a német delegáció vezetői minimálisra szeretnék csökkenteni, hogy futballistáik egyedül járjanak ki a hotelből. A szövetség a jelenlegi helyzet szerint nyolc különlegesen képzett biztonsági szakembert visz magával a világbajnokságra, de növekedhet is ez a szám.

Dél-Afrikában világviszonylatban is elképesztően magas az emberölések, illetve egyéb bűntettek száma. Korábban többen is aggódtak, hogy Dél-Afrika le tudja bonyolítani a tornát, az előkészületek lassúságát és a közbiztonságot hozták fel, amikor kifogásolták a szervezést.

Sepp Blatter, a FIFA elnöke viszont azt mondta, a 2010-es torna lesz minden idők legjobb labdarúgó-világbajnoksága.

Szerinte Dél-Afrika semmivel nem veszélyesebb hely, mint Svájc, mondta ezt az után, hogy a világbajnokság selejtezőinek sorsolása előtt, közvetlenül a ceremónia helyszínének közelében lelőtték Peter Burgstallert, az egykori osztrák válogatott futballistát, az ország küldöttségének tagját.

Rovatok