Index Vakbarát Hírportál

A panenkát védte, a sarkazást nem

2009. október 22., csütörtök 11:54

A Bayern München úgy kapott ki a Bordeaux-tól, hogy kapusa két büntetőt is megfogott, a végére csak nyolc mezőnyjátékosa maradt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjában a Bordeaux 2-1-re verte a Bayern Münchent. A német csapat a 6. percben egy szöglet után Ciani öngóljával került előnybe, de ugyanő egyenlített, ismét egy szöglet után.

Találata lehet a forduló gólja, mert a védő felugorva, sarokkal lőtt a hálóba. A 30. percre a nagy ígéretnek tartott 20 éves Thomas Müller két sárga lapot is összeszedett, kiállították.

A 40. percben az emberelőnyben játszó franciák ismét egy oldalról belőtt labdából, Planus furcsa góljával megszerezték a vezetést is. A második félidőben a Bayern csak egy kapufáig jutott, Toni fejelt, a hazaiak ki is üthették volna a Bayernt.

A félidő közepén Butt egy hazaadás után saját tizenhatosán belül kezdett cselezgetni, de elvesztette a labdát, és már csak becsúszni tudott. nem volt szabálytalan, de Chamak látványosan feldobta magát, a bíró megette. A tizenegyest Gourcuff panenkásan lőtte, Butt ugyan elvetődött, de visszanyúlt, és hárított, mint Gulácsi az U20-vb bronzmeccsén.

A 87. percben van Buyten összehozott még egy büntetőt, Chamakot rántotta le – a belga védőt ki is állították –, de az alig két perce pályán levő Jussie jobb alsó sarokra lőtt tizenegyesét is kivédte Butt.

A Bayern csoportjában csak a harmadik, három meccsen szerzett négy pontjával. A Bordeaux vezet 7 ponttal, a második a Juventus, amely a Maccabit verte és 5-tel áll.

Rovatok