Index Vakbarát Hírportál

Se gól, se balhé az idei DAC-Slovanon

2009. október 29., csütörtök 01:06

Rendben, nagyobb rendbontás nélkül lejátszották a szlovák futballbajnokság legrizikósabb meccsét, a dunaszerdahelyi DAC és a pozsonyi Slovan között - derül ki a pozsonyi Új Szó beszámolójából. A szeptember 13-áról elhalasztott meccs 0-0-s eredményt hozott.

A mérkőzést hihetetlen biztonsági intézkedések közepette játszották, a 650 rendőr jelenléte 300 ezer euróba, vagyis közel 90 millió forintba került, írta az Új Szó. A találkozón azonban nem történt rendbontás, csak a petárdák szálltak a pályára. A 62. percben annyira, hogy a játékvezető félbeszakította a meccset. A hazaiak kapus-csapatkapitánya, Novota János azonban társaival együtt nem volnult le, hanem a hangosbeszélőn keresztül kérte a szurkolókat a nyugalomra. Tíz percig állt a játék, majd folytatódhatott a meccs.

A DAC a tavalyi élvonalba kerülése óta lejátszott három meccsen nem szerzett pontot a bajnok Slovan ellen, most sikerült először. A DAC jelenleg ötödik a Corgon Ligában, a Slovan második.

A két csapat tavaly november elsejei dunaszerdahelyi meccse alatt a szlovák rendőrség máig tisztázatlan okokból kiürített egy magyarokkal teli szektort. A teljesen indokolatlan akcióban többen megsérültek, a csallóközi Lengyel Krisztiánt újra kellett éleszteni.

Rovatok