Index Vakbarát Hírportál

3 milliárdért cserélhet edzőt a Real

2009. október 30., péntek 11:32

Az olasz és a spanyol sajtó Roberto Mancini után a 2008-ban Eb-győztes Luis Aragonést is esélyesnek látja Manuel Pellegrini utódjaként.

Egyre nehezebb helyzetbe kerül Manuel Pellegrini, a Real Madrid nyáron kinevezett vezetőedzője. A chilei szakember ultimátumot kapott az utóbbi hetek megalázó vereségei után (a BL-ben a Milan nyert Madridban, a kupában egy harmadosztályú kiscsapat oktatta a sztárokat, bajnokin is csak döntetlent játszottak), a csapaton belül sincs minden rendben, és már nem csak a spanyol, de az olasz sajtó is az utódját keresi.

Az Alcorcónnal szemben 4-0-ra elbukott kupameccsen Pellegrini csúnyán összeveszett Gutival, akit a szünetben megpróbált nagyobb erőbedobásra ösztökélni (Gutinak az első félidőben volt egy horrorisztikus faultja, amiért simán kiállíthatták volna), de a játékos csak annyit válaszolt, ha Pellegrini szerint ő a legnagyobb gond a csapatnál, akkor cserélje le. „Kezdhetsz öltözni” – válaszolt az edző, mire Guti alpári stílusban küldte el a főnökét.

Pellegrininek nem veszíthet pontot a Getafe-meccsen, majd a Milan elleni BL-visszavágón, de a hírek szerint már a következő hetek eredményeitől függetlenül is keresik a chilei utódját. A helyzetet nehezíti, hogy Pellegrini lelépési díja 11 millió euró, ami pontosan megegyezik Cristiano Ronaldo éves fizetésével.

Az olasz sajtó szerint Roberto Mancini lehet az utódja, bár az olasz szakember még tapasztalatlannak számít edzőként, és az Internél eltöltött időszaka (a bajnoki címek ellenére) volt kiemelkedően sikeres.

Valószínűbb megoldás Luis Aragonés, aki 2008-ban Európa-bajnoki címre vezette Spanyolországot, de jelenleg munkanélküli, a török Fenerbahcéval nem sikerült jól a szezonja.

Florentino Perez elnök eltökélt, a következő edzőt már ő választja ki, és mivel bevallottan rajongott az Eb-n látott spanyol válogatott játékáért, könnyen lehet, hogy az idős szakemberre bízná a csapatát.

Aragonés edzői önéletrajzából a spanyol nagyok közül egyedül a Real Madrid hiányzik, volt a Barcelona, a Valencia, a Sevilla és négyszer az Atlético Madrid edzője, bár a Realnál biztosan lenne, aki nem örülne az érkezésének: Raul nem lehetett ott a 2008-as Európa-bajnokságon, mert Aragonés szerint egyszerűen már nem volt elég jó hozzá.

Rovatok