Index Vakbarát Hírportál

13 vb-bronzérmes készül az Eb-selejtezőre

2009. november 4., szerda 14:15

Egervári Sándor szövetségi kapitány BL-ben és az angol másodosztályban szereplő játékosokat is meghívott az olaszok elleni keretbe.

Egervári Sándor, az olimpiai, illetve az U21-es válogatott szövetségi edzője kijelölte bő, 23 tagú keretét a jövő pénteki, Olaszország elleni U21-Eb-selejtezőre. A listán 13 olyan játékos szerepel, aki helyet kapott az egyiptomi U20-as világbajnokság bronzérmes csapatában is. A november 13-i, győri találkozót hétfőtől közös felkészülés előzi meg az MLSZ telki edzőközpontjában

Az az U20-as válogatottat is irányító szakember a szövetség honlapján elmondja, az elmúlt napokban értékes tapasztalatokat szerzett azokkal a játékosakkal kapcsolatban, akik itthon futballoznak és szóba kerülhettek a keret összeállításánál.

"Ezek alapján is döntöttem úgy, hogy elsősorban azoknak szavazok bizalmat, akiket a vb-felkészülés alatt, majd Egyiptomban megismertem. Rövid az idő, nincs lehetőség kísérletezésre, márpedig az olaszok elleni meccs döntő” – mondta Egervári.

A szakember szerint, bár most kimaradtak jelöltjei közül, szó sincs arról, hogy a magyar labdarúgás hosszú távon lemondhatna olyan fiatal tehetségekről, mint Vass Ádám vagy Filkor Attila.

A keretbe a vb-n szereplő 13 játékos mellett bekerült a Debrecennel a BL-ben szereplő Varga József, az egyiptomi tornáról klubja miatt lemaradó, azóta már az angol másodosztályban is bemutatkozó Kádár Tamás, vagy a hazai bajnokságban már nyolc gólnál járó Lencse.

Egervári Sándor 23 tagú bő kerete:

Gulácsi Péter (Liverpool FC), Megyeri Balázs (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Reggina Calcio) - kapusok;
Lázár Pál (Videoton FC), Pintér Ádám (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd), Kádár Tamás (Newcastle United FC), Szabó János (Paks), Zámbó Bence (Győri ETO FC), Vadnai Dániel (MTK Budapest), Margitics Andor (Újbuda TC), Koman Vladimir (AS Bari), Varga József (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton FC), Gosztonyi András (MTK Budapest), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa), Szakály Dénes (Videoton FC), Varga Roland (Brescia Calcio), Németh Krisztián (AEK Athén), Simon András (Córdoba FC), Futács Márkó (Werder Bremen), Lencse László (MTK Budapest) - mezőnyjátékosok.
Vastag betűvel jelöltük a vb-bronzérmeseket
Az Eb-selejtezőre 18 játékost lehet majd nevezni.

Az U21-es Eb selejtezői 10 csoportban, 53 csapattal zajlanak idén márciustól jövő őszig. Ez után a 10 csoportelső és a 4 legjobb második helyezett párosmeccseken lép pályára a rájátszásban, a 7 továbbjutó szerepelhet a 2011 nyarán sorra kerülő Európa-bajnokságon a házigazda dánok társaságában. A kontinensviadal 1-5. helyezettje képviseli majd Európát a 2012-es londoni olimpián. 

A csoport jelenlegi állása:

1. Wales 5 4 1 - 13-3 13
2. MAGYARORSZÁG 3 2 - 1 5-4 6
3. Olaszország 3 1 1 1 4-1 4
4. Luxemburg 6 1 1 4 2-11 4
5. Bosznia-Hercegovina 3 0 1 2 0-3 1
A csoport eddigi eredményei:
Luxemburg-Wales 0-0, Wales-Luxemburg 5-1, MAGYARORSZÁG-Luxemburg 3-0, Luxemburg-MAGYARORSZÁG 0-1, Wales-MAGYARORSZÁG 4-1, Bosznia-Hercegovina - Luxemburg 0-1, Wales-Olaszország 2-1, Olaszország-Luxemburg 2-0, Wales - Bosznia-Hercegovina 2-0, Olaszország - Bosznia-Hercegovina 1-1.

Rovatok