Index Vakbarát Hírportál

Briatore számonkérte Buzsáky Ákost is

2009. november 6., péntek 15:58

A magyar középpályás húzóembere angol csapatának, hatodik gólját lőtte a szezonban, eltervezte, hogy szokásával ellentétesen lövi a büntetőt. Flavio Briatore csapata (Queens Park Rangers) hatodik, a szezon végén is ez a minimum: harcban kell lenni a feljutásért.

A Queens Park Rangers az angol másodosztály hatodik, még éppen osztályozós helyén áll 15 forduló után, de lehetne előrébb is, ha a hétközi, korábbról elmaradt meccsét megnyeri. Buzsáky Ákos góljával még vezetett a csapat, a keveset mutató Crystal Palace azonban egyenlített.

„Előre eldöntöttem, hogy most a kapus bal kezére fogom lőni a tizenegyest, mert a szezonban kettőt izomból a másik oldalra lőttem, és azt hiszem, ezt ő is látta, és felkészült erre. A tervem bevált, Speroni eldőlt, nem is kellett helyeznem, csak egyszerűen letutiztam a másik oldalra, nem is kellett teljesen kiraknom” – emlékezett vissza Buzsáky a góljára.

Az argentin Speroni pár éve Király Gáborral vívott nagy harcot a csapatba kerülésért, többnyire Király nyert. „Nem védett rosszul a kapus, volt egy kemény szabadrúgásom is tizenhatról, meglőttem tiszta erőből a hosszú sarokra, de odaért. Ha csak egy kicsit is belép a sorfal mögé, akkor már biztosan nem érte volna el.”

A csapat irányítását az északír Jim Magilton vette át a nyáron, Flavio Briatorénak most nem sikerült neves edzőt szerződtetnie, mert kissé félnek tőle Angliában. A világ egyik leggazdagabb embere, az F1-es Renault egykori csapatfőnöke hajlamos arra, hogy két vereség után megköszönje az edző közreműködését, ráadásként furcsa a futballszemlélete, hiszen ha kétszer egymás után négy gólt lőnek, akkor ennyit legalább kell lőniük a folytatásban ( Forma-1-ben ugyanis általában javulnak a köridők).

Briatore önmagában nyilván úgy tervezte, hogy a csapat előrébb is tarthat a hatodik helynél, mert négy nap alatt két hazai meccset játszottak, ám ebből csak egy pontot sikerült összehozniuk (Cerny hibája után 2-1-re nyert a Leicester).

Ezért elérkezettnek látta az időt, hogy személy szerint beszéljen a játékosokkal, és a lelkükre hasson. Az olasz tulajdonos kijelentette pár éve, hogy biztosan élvonalbeli lesz a klub, de azt nem tudja, milyen játékosokkal. Idén külön nem is tudatosította bennük, hogy az első hatba várja őket, mert mindenki tudja, mi a dolga.

„Megkérdezte tőlem is, hogy érzem magam, mi hiányzott az elmúlt két meccsen. Elmondtam neki, mi is többre számítottunk, a Palace ellen simán nyernünk kellett volna, de két hatalmas helyzetet rontottunk, amikor még egy góllal vezettünk. A Palace meg védekezni jött ide, alig támadtak ki, csak ívelgettek, az egyik ilyen után a védőnk megrúgta a csatárt. Ők is belőtték a tizenegyest. Utána hiába brusztoltunk, már nem ment. Ilyen a futball. Ha 1-0-nál még egyet lövünk, akkor megroppannak, akkor négyig is eljutunk. A cserék nem hoztak lendületet a játékba, inkább sértődöttek, hogy nem kerültek be a kezdőbe.”

A 27 éves Buzsáky hozzátette, nincsenek elkeseredve, bíznak magukban, és abban, hogy idegenben javítani tudnak, a Sheffield Wednesday és a Doncaster vendégei lesznek.

„Szerencsére van három vagy négy olyan játékos a csapatban, akikkel lehet passzolni, akikkel lehet futballozni. Idegenben nem is megy rosszul, mert akkor kinyílnak ellenünk, és a két kölcsönben lévő gyors csatárunk – Taarabt (Tottenham), Simpson (Arsenal) - meglepheti az ellenfelet. Még az is lehet, hogy a szezon végére jobb lesz az idegenbeli mérlegünk, mint a hazai, mert annyira tartanak tőlünk, hogy csak bekkelni jönnek hozzánk. Hosszú még a bajnokság, a harmadánál járunk, de ott lehetünk a végén is."

Rovatok