Index Vakbarát Hírportál

A Newcastle-é a leghülyébb nevű stadion

2009. november 6., péntek 11:01 | aznap frissítve

A United hiába keresett névszponzort, ezért a jelenlegi tulajdonos cégének nevével bővítette ki a St. James' Park nevet, a szurkolók tiltakoznak.

A Newcastle United tavasszal kiesett a Premier League-ből, a tulajdonos most újabb csapást mért a csapatra: a stadiont a szezon végéig sportsdirect.com@St. James’ Park Stadium névre keresztelik át.

A 15 forduló után a The Championship élén álló Newcastle tulajdonosa, Mike Ashley hiába keresett névszponzort a stadionra, senki adta meg a 80 millió fontot, ezért saját sportruházati cége, a Sports Direct nevét fonta bele a 117 éves létesítmény nevébe.

Derek Llambias, a klub sportigazgatója kijelentette, jövőre biztosan találnak más szponzort, így Kádár Tamás csapatának nem kell egy e-mail címre emlékeztető nevű stadionban játszania hazai meccseit.

A csapat szurkolói máris tiltakoznak a név miatt, és kijelentették, a klub saját magát járatja le, hogy Észak-Anglia legnagyobb, az Egyesült Királyság 7 legtöbb néző befogadó (52 387) és legöregebb stadionjának ilyen röhejes nevet ad.

Rovatok