Index Vakbarát Hírportál

Koszorúér-elzáródás ölte meg a Vidi-csatárt

2009. november 9., hétfő 14:30 | aznap frissítve

A 39 éves Takács Lajos vasárnap, egy megyei bajnoki után lett rosszul. Három hete volt részletes orvosi vizsgálaton, egészségesnek találták.

Koszorúér-elzáródás okozta Takács Lajosnak, a Videoton korábbi labdarúgójának a vasárnapi halálát. A család a Fejér Megyei Hírlapon keresztül ismertette hétfőn a boncolási jegyzőkönyvet, a hozzátartozók elmondták, minden ellenkező híreszteléssel szemben halálának nem volt előzménye.

A közlemény kitért rá, hogy az elhunyt labdarúgó három hete egy szokványos, de részletes orvosi vizsgálaton egészségesnek bizonyult. Takács Lajost a Martonvásár SE és a Videoton FC saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A rokonok megköszönték a részvétnyilvánításokat, ugyanakkor arra kérték az újságírókat, szenzációhajhászással ne fokozzák a hozzátartozók fájdalmát, legyenek tekintettel a család gyászára.

A 39 esztendős Takács vasárnap egy alsóbb osztályú mérkőzés után hunyt el. A csatár délután a hazaiaknál, csereként lépett pályára a megyei I.-es Martonvásár-Pálhalma meccsen, majd az öltözőben rosszul lett. Ekkor még sikerült az orvosoknak újraéleszteniük, sőt, úgy tűnt, hogy minden rendben lesz.

Csapattársaival beszélgettek, majd Takács ismét rosszul lett, leállt a szíve, és már nem sikerült megmenteni az életét. A játékos a Videotonban 181 NB I.-es bajnoki meccsen 39 gólt lőtt.

Rovatok