Index Vakbarát Hírportál

A DVSC nem adná Rudolfot a válogatottba

2009. november 10., kedd 15:00

A debreceni klubelnök, Szima Gábor is látja, csapata tompább mostanában, nem keres kifogásokat, de a játékosokon látszik a fizikális és mentális fáradtság.

A Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen elnöke, egyben többségi tulajdonosa, Szima Gábor a csapat hivatalos honlapján adott interjút. Megemlíti, hogy BL-szereplést ketté kell választani, mert amíg hasonló tudású ellenfelekkel találkoztak a selejtezőben, addig hat meccsből ötöt megnyertek, míg a csoportkör egészen más szint, más kihívás, ezért nincs még pontja a csapatnak.

„Úgy vágtunk neki a sorozatnak, hogy szeretnénk nézhető meccseket játszani, hiszen tudtuk, vérmes reményeink nem lehetnek, mert ellenfeleink három-négy góllal jobbak” – hozzátette, a játékosok így is mindent megtettek, küzdöttek, hajtottak.

A sorozat július 15-i kezdete óta tizennégyezer kilométert utaztak repülőn és (a bajnokikra és a hazai BL-meccsekre) ötezer-kétszázat buszon, mivel pályájukat nem fogadta el az UEFA.

„Nem akarunk kifogásokat keresni, tény, a labdarúgókon látszik egy bizonyos fizikális, mentális fáradtság. Mondhatja azt a szurkoló, hogy tegyék magukat oda jobban, de egy megterhelt szervezetből nehezebb megfelelő teljesítményt kihozni, mint egy pihent labdarúgó esetében." A Kolozsvár és a pozsonyi Artmedia példája is mutatja, hogy a BL-terhelésl mellett hazájuk bajnokságában már nem tudtak a topon maradni.

Az elnök felelevenítette, mennyien sérültek meg, a védelem közepe – Máté Péter, Mészáros Norbert - teljesen kiesett, Feczesin Róbert is. Vele kapcsolatosan jó hír, hogy hamarosan csatlakozik a kerethez, és a Liverpool elleni hazai meccsen akár már a kispadra is leülhet.

A debreceniek szerették volna, ha csatáruk, Rudolf Gergely beválogatásától ezúttal eltekint a holland kapitány, Erwin Koeman, hiszen Belgiumba csak barátságos találkozóra utazik a csapat.

„Jeleztük, ha lehet, ezúttal hadd maradjanak velünk válogatott labdarúgóink, hiszen például Rudolf Gergely kétszer is combsérüléssel bajlódott az ősz folyamán, kétszer volt vírusos betegsége, ami miatt heteket hagyott ki, és sokszor úgy játszott a válogatottban és a DVSC-TEVA-ban is, hogy előtte hosszú ideig nem edzett. Rajta fokozottan látszik már a fizikai fáradtság, pihenésre és edzésre lenne szüksége. Elfogadjuk, hogy a válogatott nagyon fontos, de azt gondolom, a Debrecen előtt rendkívül fontos nemzetközi tétmérkőzések állnak, amelyeknek most előnyt kellene élvezniük a válogatott barátságos találkozójával szemben. Kérésünk nem talált meghallgatásra.”

Jövő kedden a Kecskemét az ellenfél, pénteken a Honvéd, 24-én pedig az életéért küzdő Liverpool, ezért gondolták, hogy Bodnárnak és Rudolfnak jót tett volna a pihenés. Rudolf és Bodnár kedden elutazott Belgiumba, Varga József pedig a 21 éven aluliakkal készül az olaszok elleni Eb-selejtezőre.

Szima úgy véli, a Győr és az Újpest elleni bajnokikat meg kellett volna nyerniük, mert fáradtan is jobban játszottak ellenfeleiknél, de mindkettőt elbukták. Elismerte, két halasztott meccs is rosszul jött, bár sem a Honvéd, sem az MTK ellen nem ők kérték, hogy maradjon el, sokkal jobban örültek volna, ha játszanak, mert rá tudtak volna pihenni, hét közben ugyanis akkor nem volt BL-fellépés.

„Ezt a csapatot az elmúlt években nagyon sokszor temették. Többször nyertünk bajnokságot szinte reménytelen helyzetből. Most sem mondtunk le a céljainkról, a játékosok a bajnoki címért harcolnak a következő tizenkilenc fordulóban, és bízom benne, hogy a szurkolók kitartanak majd a csapat mellett."

Rovatok