Index Vakbarát Hírportál

Koman: Megvolt bennünk a győztes akarat

2009. november 14., szombat 13:05

Egervári Sándor kapitány úgy gondolja, egyre közelebb vannak a felnőtt szinthez a 20 éves magyar futballisták. Kiemelte a töretlen győzni akarást is, Gulácsi szerint elérhető a csoport első helye, a vezető Wales ugyanis még jön Magyarországra.

A világbajnoki bronzérmes U20-as válogatott tagjai az egy évvel idősebbek közt is fontos Eb-selejtezőt nyertek meg Olaszország ellen. Németh Krisztián az első negyedóra végén szerzett vezetést, a hajrában pedig a mezőny legjobbja, Koman Vladimir belőtte a második gólt. Az olaszoknál ketten maradtak a vb-csapatból.

“Megvolt az akarat bennünk, ezért nyertünk. Voltak hibáink, de felülmúltuk az olaszokat. Tudtuk, hogy egyénileg nagyon képzettek, de mint csapat, jobbak vagyunk. Szerencsére kiderült mindez Győrben is. Amikor visszaestünk, a cserék felpörgették a játékot” - nyilatkozott Koman. Arról nem akart beszélni, hogy ezzel a teljesítménnyel üzent volna-e a Bari edzőjének.

Komantól szemlátomást tartottak az olaszok, Balotelli például kegyetlenül odalépett a bokájára, amikor már nem volt a közelben sem a labda. Az Inter csatára örülhetett, hogy nem állította ki a játékvezető. A játékossal már Németh is összetűzött korábban, amíg a pályán volt, és szóvá tette neki, hogy ne könyököljön. (A paksi Szabó Jánosnak csapott oda.)

Egervári Sándor vezetőedző a töretlen győzni akarást említette, és ha volt is olyan szakasza a meccsnek, amikor az olaszok domináltak, megérdemelten nyert Magyarország. Megjegyezte, a felnőtt szinthez egyre közelebb vannak ezek a játékosok.

Németh blogjában arról írt, nem súlyos a sérülése, törése biztosan nincs, és a szalagsérülése sem teljes szakadás, bízik benne, hogy csak beszakadt. Miután a földre érkezett, megijedt, mert reccsent a lába. A csatárnak különösen fontos volt, hogy Győrben, szülővárosában jól játsszon.

“Legszívesebben kiszaladtam volna a lelátóra az emberek közé, olyan jó volt látni, hogy mindenki milyen boldog.”

Az AEK Athénnak kölcsönadott csatár dicsérte Simon András passzát, saját érdemeit nem emelte ki, pedig nem volt annyira egyszerű a hosszú sarokba passzolnia a labdát.

Gulácsi Péter is megemlítette a szurkolók szeretetét, és borsódzott a háta, amikor kiszaladt a pályára. Nemcsak ő, az egész csapat sem játszott még ekkora közönség előtt, ezért is élvezte. Kiemelte még, Balotelli fejesénél ugyan nagyot mentett, de csak a hibáját hozta helyre, mert előtte a beadásra ki kellett volna mozdulnia.

Büszke volt arra, hogy most egy a vb-szereplõnél is erősebb olasz csapatot sikerült megverniük, és képesnek tartja magukat arra, hogy Wales előtt megszerezzék az automatikus továbbjutást érő első helyet. A walesiek 4-1-re verték ezt a gárdát, amikor még a holland Wilco van Buuren irányította. Az Eb első négy helyezettje juthat ki az olimpiára, ezért is különösen fontos a részvétel.

Kádár Tamást most elengedte a Newcastle, és meg is mutatta, hogy helye van itt, és nem véletlenül került be a másodosztályban játszó angol csapatba. Szinte hibátlanul játszott, még a támadásokat is segítette. A legkalandosabb éjszakája viszont neki volt, mert amikor a családjával Veszprémbe tartott, akkor autójuk elé egy vaddisznó csorda futott.

„Beszélgettünk az autóban, a sötétben semmit sem észleltem, csak egy nagy csattanást, sikítást, kiabálást hallottam. A légzsákok kinyíltak, az autó füstölni kezdett, igyekeztünk mindannyian minél előbb elhagyni. A legnehezebben édesanyám tudott kiszállni a felfújódó légzsák miatt. Két vaddisznót is eltaláltunk, és az volt a szerencsénk, hogy a motorháztetőről nem a szélvédő felé csapódtak. Olcsón megúsztuk, hiszen az autó totálkárosra tört. Csak az autómentőben jutott eszünkbe, hogy péntek 13-án történt” - idézte a pepsifoci a védőt.

 

Jegyzőkönyv:

U21-es Eb-selejtező:
Magyarország-Olaszország 2-0 (1-0)
gólszerzők: Németh (15.), Koman (87.)
Magyarország: Gulácsi Péter - Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Szabó János, Kádár Tamás - Gosztonyi András (Varga Roland, 82.), Varga József, Elek Ákos, Koman Vladimir - Németh Krisztián (Lencse László, 21.), Simon András (Szakály Dénes, 66.).
A csoport állása: 1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3

Rovatok