Index Vakbarát Hírportál

Podolski megmentette Enke gyászmeccsét

2009. november 18., szerda 23:46

A német válogatott megszerezte a vezetést, de Elefántcsontpart fordított, a kölni csatár a hajrában egyenlített. Spanyolország hátrányba került Bécsben, de végül elgázolta Ausztriát, az olaszok Svédországot, a dánok az Egyesült Államokat verték barátságos mérkőzésen.

Mozgalmas első félóra zajlott Bécsben, ahol Ausztria Jantschner megpattanó lövésével a 7. percben megszerezte a vezetést Spanyolország ellen, de a 27. percre a spanyolok már gól-, és emberelőnyben voltak (Pehlivant állították ki).

Fabregas gólja után Villa duplázott, a második félidőben Guiza és Xavi két percben belül szerzett gólt abban a stadionban, ahol másfél évvel ezelőtt Európa-bajnoki címet szerzett Spanyolország.

A múlt héten elhunyt Robert Enkét gyászoló német válogatott Elefántcsontpartot fogadta, és Lukas Podolski büntetőből szerzett góljával már a 11. percben meg is szerezte a vezetést.

Az afrikaiak Emanuel Eboué találatával egyenlítettek, majd a hajrában Seydou Doumbia gólja már a vendégek vezetését jelentette. A németek nem adhatták fel, és a góljait jobbára a válogatott meccsekre tartalékoló Podolski másodszor is betalált a 90. percben, 2-2 lett a vége.

Olaszország javított, a hollandok elleni 0-0 után Giorgio Chiellini góljával legyőzte Svédországot. A Juventus középhátvédje a múlt heti barátságos meccs negatív hőse volt, miután egy csúnya szerelési kísérletével sérülést okozott az Arsenal csatárának, Robin van Persie-nek, most fejesével győzelemhez segítette a kísérleti összeállításban pályára lépő világbajnoki címvédőt.

Az Egyesült Államok hiába szerezte meg a vezetést Dániában Cunningham góljával, a szünet után a hazaiak nyolc perc alatt három góllal megfordították a két vb-résztvevő meccsét. A szintén Dél-Afrikába készülő szerbek Dél-Koreában győztek Zsigics találatával, a selejtezőket csúnyán elrontó csehek pedig Azerbajdzsánban kaptak ki 2-0-ra.

Hollandia egy héten belül másodszor végzett 0-0-ra, Olaszországban elfogadható az eredmény, de a holland szurkolók győzelmet vártak hazai pályán Paraguay ellen, de nem született gól. Bulgária megszórta Máltát (1-4), Lengyelország Kanadát, Montenegró Fehéroroszországot győzte le 1-0-ra.

Barátságos mérkőzések

Azerbajdzsán-Csehország 2-0, Dél-Korea-Szerbia 0-1, Irán-Macedónai 1-0, Irak-Egyesült Arab Emirátusok 1-0, Angola-Ghána 0-0, Lengyelország-Kanada 1-0, Montenegró-Fehéroroszország 1-0, Málta-Bulgária 1-4, Dánia-Egyesül Államok 3-1, Ausztria-Spanyolország 1-5, Hollandia-Paraguay 0-0, Németország-Elefántcsontpart 2-2, Olaszország-Svédország 1-0

Rovatok