Index Vakbarát Hírportál

Csak az a biztos, hogy a Vidi az őszi első

2009. november 21., szombat 20:46 | aznap frissítve

Az Újpest két kiállítást hozó meccsen verte a Vasast, a nyáron még kieső helyen álló ZTE simán verte 4-0-ra a jól rajtoló Nyíregyházát. Lejátszották a 15., utolsó őszi fordulót a labdarúgó Soproni Ligában, de az elmaradt meccsek miatt még nincs végeredmény.

Az első szombati meccsen a már biztosan őszi első Videoton nem bírt a vendég Győrrel. A meccs nem volt unalmas, de egyik csapat sem talált a kapuba. A lefújás után Mezey György, a Vidi edzője és győri kollégája, Pintér Attila is úgy látta, hogy saját csapata állt közelebb a győzelemhez.

A nyár végén még kieső helyen álló ZTE a jelenlegi sereghajtó Nyíregyházát ütötte szét, ráadásul idegenben. A nyírségiek hiába kezdtek jobban, egy szöglet után a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést. Aztán kisebb mérlegelés után Bognár játékvezető kiállította Mboussit, ezzel a Szpari sorsa el is dőlt. A lett csatár Artjoms Rudnevs mesterhármasig jutott, a dobogóra fellépő ZTE pedig 4-0-ra verte az egyre nagyobb bajba kerülő Nyíregyházát.

A Paks ránézésre simán verte a Haladást, de a 2-0-s meccsen csak az utolsó tíz percben estek gólok. A meccs első félideje értékelhetetlen volt, a sokszor kilenc emberrel védekező hazaiak ötven perc után lőttek először kapura.

A Diósgyőr is jobban kezdte a meccset, mint vendéglátója, az MTK, de mégis az U20-as sztárokkal felálló kék-fehérek szereztek vezetést. A vége is sima lett, 4-0, hiába voltak helyzetei a DVTK-nak is.

A szombatot az Újpest zárkózása fejezte be: a lilák Angyalföldön verték a Vasast a két kiállítást is hozó mérkőzésen. A hazaiaktól már a 13. percben kiállították Dobricot, az Újpesttől a félidő végén küldték le Pollákot. Ráadásul a Vasas tizenegyesből egyenlített a 39. percben, a vendégek azonban egyenlő létszámnál is meg tudták szerezni győzelmet, Rajczi révén.

Ez volt a 15., elvileg utolsó őszi forduló. Az elmaradt meccsek miatt azonban csak az biztos, hogy a Videoton az őszi első, a további sorrend bizonytalan. Jelenleg az Újpest a második, a ZTE a harmadik, de utóbbinak van elmaradt meccse, és még megelőzheti a lilákat.

Mindkettejük elé kerülhet viszont a BL-ben szereplő Loki, amelynek két meccset kell még pótolnia. A Debrecen egyébként már kedden lejátszotta a meccsét ebből a fordulóból (1-0 otthon a Kecskemét ellen), pénteki kispesti győzelme (2-1) a harmadik fordulóból elhalasztott találkozón született. A Ferencváros sem lép ezen a hétvégén pályára, már egy héttel korábban lejátszotta utolsó idei meccsét – 0-0, szintén a Honvéd ellen.

Az viszont biztos, hogy a két kieső helyen a Diósgyőr és a Nyíregyháza fog telelni.

A Kaposvár-Pápa meccset vasárnap rendezik.

Rovatok