Index Vakbarát Hírportál

Shearer sem tudott olyat, mint Defoe

2009. november 24., kedd 22:10

Vasárnapig Alan Shearer és Andy Cole szerzett ötöt egy PL-meccsen, de csak a volt MU-csatár 11-es nélkül. A tottenhames hétperces mesterhármasa sem egyedülálló.

Öt gólt lőtt a hétvégén a Premier League-ben a Tottenham-csatár Jermaine Defoe a Wigannek, korábban kétszer fordult elő, hogy valaki egy meccsen ötöt vágjon a PL-ben, de csak az egyik teljesen hasonló.

Andy Cole volt az első, akinek sikerült, 1995 márciusában a Manchester Unitednél, amikor a mai napig PL-rekordot jelentő 9-0-ra verték az Ipswich Townt. Cole ugyanúgy tizenegyesek nélkül tette, mint Defoe.

A harmadik ötgólos a PL-gólcsúcstartó Alan Shearer, aki 1999 szeptemberében a Newcastle Unitedben csinálta meg a Sheffield Wednesday kárára. 8-0-ra nyertek akkor, Shearer hármat akcióból, kettőt büntetőből szerzett.

Defoe az egyetlen, aki egy félidő alatt jutott ötig, amivel a szezon góllövőlistáján is nagyot ugrott - hat találatról 11-re -, így vezet.

A leggyorsabb mesterhármasok között ott van hét percen belül elért három találata, de csak a második Robbie Fowleré mögött: a Liverpool-legenda 1994-ben négy és fél perc alatt lőtt hármat az Arsenalnak. Azon a meccsen pedig nem volt olyan sok gól, mindössze három.

Rovatok