Index Vakbarát Hírportál

Rooney 3 góllal elintézte a Portsmouth-t

2009. november 28., szombat 19:27

A Premier League 14. fordulójában a Manchester United Rooney triplájával és Ryan Giggs 100. PL-góljával 4-1-re verte az utolsó Portsmouth-t. Geráék ikszeltek a Boltonnal, Fülöpék viszont kikaptak.

Nagy iramú és három 11-est hozó mérkőzésen verte a Manchester United a Portsmouth-t, így megerősítette második helyét a tabellán.

Az első félidőben a Portsmouth támadott többet és veszélyesebben, de Wayne Rooney büntetőjéből a MU szerzett vezetést a 25. percben. Pár perccel később egy jogtalannak tűnő tizenegyesből egyenlített a Portsmouth, 1-1 volt a félidő.

A szünet után azonban rákapcsolt a Manchester United, és a zuhogó esőben bedarálta ellenfelét. A 48. percben Giggs és Rooney összjátéka után utóbbi talált a kapuba, majd hat perccel később már a harmadik gólját ünnepelhette Rooney. Giggst egy remek csel után buktatta Piquionne, és az angol csatár ezúttal sem hibázta el a büntetőt.

Gary Neville és Hreidarsson küzd a labdáért
A Portsmouth hiába próbálkozott, nem tudtak közelebb kerülni a Unitedhez, sőt, a hajrában Ryan Giggs egy ügyes szabadrúgásból megszerezte pályafutása 100. Premiership-gólját, és bebiztosította a Manchester győzelmét. A Portsmouth kispadján az az Avram Grant debütált vereséggel, akit 2008 májusában a United elleni, tizenegyesekkel elbukott Bajnokok Ligája-döntő után menesztettek a Chelsea-től.

A Fulhamben Gera Zoltán 81. percet játszott, és a Bolton ellen hazai pályán Duff egyenlítő góljával 1-1-re végeztek. A Sunderland Fülöp Mártonnal a kapuban kikapott 1-0-ra a Wigantől, a Manchester City pedig PL-rekordot állított fel, miután zsinórban hetedszer is ikszelt Mark Hughes csapata, ezúttal a Hull City ellen.

A forduló két nagy városi rangadóját, az Everton-Liverpoolt és az Arsenal-Chelsea-t vasárnap játsszák.

Rovatok